Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın şehir içi yollar ve Edirne İl Genel Meclisi eski Başkanı Nusret Uybaş’ın Çelebi Köyü yakınlarına kurulması düşünülen çöp nakil istasyonuyla ilgili açıklamalarını değerlendirdi,  önceki gün gerçekleştirdiği İstanbul ziyareti hakkında bilgi verdi.

 BİZ ÇÖPÜ DİSİPLİN ALTINA ALAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sözlerine, Nusret  Uybaş’ın çöp nakil istasyonu hakkında söylediklerine değinerek başlayan  Özcan, şunları söyledi: “Çöp ve katı atık ile ilgili bir işi bilmeyenler, biliyormuş gibi tepki göstermeye çalışıyor. Bilgi sahibi olmadan kafalarında bir şey canlandırıyorlar. Aktarma istasyonlarından ne anlıyorlar. Modern bir tesis yaptık. O bölgede uygun hazine arazisi aradık. Edirne’de İl Mali Çevre Kurulu var. O kurulda yer kabul edildi. Devletin kurumları ‘Benim burada su kuyum var’ deyip reddedemez mi? aktarma istasyonuna çöp dökmeyeceğiz.  Bir rampa yapılarak, bekleyen TIR’ın içerisine boşaltım yapılacak. Yere çöp dökülmeyecek. Biz kırsal kesimden geldik. Bu işin içerisinde devletin kendisi var. 10 senedir bu konuda araştırmalarda bulunuyoruz. Ayrıca o bölgede istihdam da sağlayacağız. Çöpler; derelere, boş arazilere atılınca su kuyularına gitmiyor mu? Biz çöpü disiplin altına almaya çalışıyoruz.”

MERCAN’A YANIT

Mehmet Özcan, açıklamasının devamında AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın yollar konusunda yaptığı eleştirileri değerlendirdi.  Kış mevsiminden yeni çıkılmakta olduğunu ifade eden Özcan, “Yağışlı havalar devam ediyor. Asfalt plantini çalıştıramadık. Hükümetin yaptığı yollar neden durdu? Şehir içindeki yollar benim vazifem. Sanayi Kavşağı ne olacak. Karayolları battı-çıktı kavşak olacak diyor ancak duyumlarımız olduğu şekilde bırakılacağı yönünde. Şuanda ihale ettikleri yol firmalarının çalışmaları var mı? Tabii ki eleştiri yapacaklar. Alt yapıdan yeni çıktık. Yolların sıfır asfaltını yapacağız. Yolları yaptıktan sonra da eleştiriler olacak” dedi.

OLURSA KEŞAN’A GÜZEL BİR ORMAN KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Özcan son olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı İstanbul ziyareti hakkında bilgi verdi.  Keşan Orman İşletmesi’nin Sarıyer’e bağlı olarak faaliyet yürüttüğünü kaydeden Özcan, şunları söyledi: “Sarıyer’de yetkililerle Keşan’ı ilgilendiren iki konu hakkında görüşmelerde bulundum.  Paşayiğit istikametindeki katı atık bertaraf tesislerinin tam karşısında 30-40 dönümlük alanı hayvan barınağı yapma talebimiz olmuştu. Bu konuda olumlu görüşmeler oldu. Ayrıca Cennettepe’nin olduğu yeri C Tipi Piknik Mesire yeri yaparak bize vermişlerdi. Ormanı komple kent ormanı olarak almak istemiştik. Bahse konu alan şehir ormanı tabirinde sıfatlandırılmış. Orayı alma gayretimiz var. Cennetepe’nin oradan göle geçen yolun bulunduğu alanda çöp toplama sahasına kadar ormanlık bir alan. Bir kısmı göle kıyı. Oldukça büyük bir alan ve şehir ormanın yapılacak olan faaliyetleri çıkardık. Olursa Keşan’a güzel bir orman kazandıracağız. Sosyal faaliyetlerin yapılabileceği alan.”