Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan’ın 26 Eylül Cuma günü gazetemizde yer alan “Belediye İlbank’a göndermesi gereken evrakları savsaklamış” başlıklı haberle ilgili yaptığı açıklamada, sert ifadeler kullanarak “Eksik evrak ile iş döner mi? Bugüne kadar 12 tane hakediş yaptık. Çamur atmasınlar, belgelerini ortaya koysunlar” dedi.

ARKADAŞ DEVLET İŞİNİ BİLMEYEN BİRİSİ

Pazaryeri inşaatında yaşanan gecikmenin tamamıyla yüklenici firmanın sıkıntısından kaynaklandığını belirten Özcan, “Herkes bir yerde günah keçisi arar. Ancak Keşan Belediyesi’nin eksik evrakları denirse ben tepki gösteririm. Nereden biliyor eksik evrakı? 2013 yılı Ocak ayından beri iş devam ediyor. Arkadaşımız devlet işini bilmeyen birisi. Eksik evrakımız olsa İlbank kredi vermez. Bugüne kadar 12 tane hak ediş yaptık. Eksik evrak ile iş döner mi? Belgelerini ortaya koysun. Çamur atmasınlar. Seçim propagandalarında da aynı çamurları attılar. Yarın kendi iç seçimleri var. Tabi ki bana sataşacak. Kendini bana sataşmayla kurtaracaksa, siyasetini düzeltsin. Muhalefet görevini yapacak ama söylediği lafı kulağının duyması lazım. Bu proje Bakan’ın imzasından geçti. Sen hala ne söylediğinin farkında değilsin. Bu konuda bize kanıt getirsin. 30 milyon TL kredi kolay çıkmaz.” dedi.

KONTROLSÜZ İKTİDAR OLMAZ

Konuyla ilgili olarak birçok defa müfettişin denetleme yapmak amacıyla belediyeye geldiğini ifade eden Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Muhalefettir yaptıklarımızı takip edecekler. Buna bir şey demem. Biz de Ankara’da muhalefetteyiz. Kontrolsüz iktidar olmaz ama Ankara kontrolsüz iktidar istiyor. Kontrol edilmek, takip etmelerini, yanlışımız varsa söylemelerini biz isteriz. Mustafa Bey’in devlet işleyişinden bir haber olduğunu gösteren bir beyanattır. Bizim en ufak bir kusurumuz yok. Bu kadar yüksek bir parayı projede noksan olsa reddederler.”