HABER MERKEZİ

Özcan, mesajında; vatandaşların, doktorların ve diğer sağlık personelinin karşılaştıkları sorunların göz önünde bulundurulması ve sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini bildirdi.

Ülkede ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarıyla tıp alanında adından söz ettiren Türk bilim adamlarının ve doktorların Türk Ulusunun övünç kaynağı olduğuna işaret eden Başkan Özcan, “Sağlık alanında gelişmeler yaşansa da çağdaş dünyanın ölçütlerini yakalamak, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilebilmesi için sağlık sisteminin aksayan yönlerinin düzeltilmesi önem taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda adımlar atılırken, sağlık konusunun yaşamsal öneme sahip olduğu unutulmamalı, nitelikli sağlık personelinden yararlanılmasına öncelik verilmeli; insanımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması hedeflenmelidir. Sağlık hizmetlerinin niteliğinin yükseltilmesi, koruyucu hekimlik uygulamalarının yaygınlaştırılması, hasta-doktor iletişiminin eksiksiz sağlanabilmesi planlı ve özverili çalışmaları gerektirmektedir.” dedi.

İnsan yaşamını en yüce değer bilen doktorların çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, doktor başına düşen hasta sayısının azaltılması, onlara mesleklerinin saygınlığına yaraşır, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanakların sağlanması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini bildiren Mehmet Özcan, “Aldıkları eğitimin niteliğinden hiçbir biçimde kuşku duymadan, güç koşullar altında, özverili çalışmalarla yetişen doktorlarımızdan en verimli biçimde yararlanmayı amaçlayan politikaların benimsenmesi ve uygulanması gerekmektedir. Büyük sorumluluklar üstlenerek çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren tüm sağlık personelimizin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalara hız verilmeli, düzenlemeler yapılırken onların görüş, bilgi ve deneyimlerinden yararlanılmalı, vatandaşların beklenti ve gereksinimleri de göz önünde bulundurulmalıdır.” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan mesajını, “Yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan meslektaşlarımla diğer sağlık personelimizin Tıp Bayramı'nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” şeklinde sonlandırdı.