2012 yılının son gününe, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz ve Sabri Küçükkarakaş’ın, belediye hizmet binası önünde park halinde duran araçlarının kundaklanarak yakılmak istenmesi damgasını vurdu.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Geçen Pazartesi günü saat 11.30 sıralarında para yardımı almak için Keşan Belediyesi hizmet binasına giden E.K., burada başkan yardımcıları Cemil Kılavuz ve Sabri Küçükkarakaş’la görüştü. Yardım talebine olumlu yanıt alamayan E.K., aşağıya inerek temin ettiği bir bidon benzinle, başkan yardımcılarının Belediye hizmet binasının önünde park halinde bulunan araçlarını ateşe verdi. Kısa sürede alev alan araçları yanmaktan, olaya zamanında müdahale eden vatandaşlar kurtardı.

Olay yerine gelen polis, çevredeki vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda olayın şüphelisi E.K.’yi kısa süre içinde yakalayarak göz altına aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, olay yerinde yaptığı açıklamada, E.K.’ye yakın tarihte 60 lira para yardımı yaptıklarını belirterek; “Bugün de geldi, yine para yardımı yapmamızı istedi. Ona bugün yılın son günü olması nedeniyle banka hesaplarının kapalı olduğunu, bu nedenle yardım edemeyeceğimizi söyledik. Bunun üzerine yanımızdan ayrıldı. Ancak yaklaşık 10 dakika kadar sonra belediye binası önünde park halinde bulunan araçlarımızın yanmaya başladığını duyduk.” dedi.

Şahsın, 2 litrelik bir şişe içinde bulunan benzini araçların ön kaputlarının altına dökerek ateşe verdiğini öğrendiklerini belirten Kılavuz, “Çevrede bulunan vatandaşlar kısa sürede ellerinde su bidonları ile müdahale ederek araçlarımızı yanmaktan kurtarmışlar.” diye konuştu.

Bu arada, Keşan Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız da olay yerine gelerek bilgi aldı, başkan yardımcıları Kılavuz ve Küçükkarakaş ile görüşüp, geçmiş olsun dedi.