SONGÜL KONAR

“KÖYLERİMİZE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Değerlendirmeye Barağı Köyü’nden Kamil Erkan’ın istiridye mantarı ile ilgilenmesini, mantarın pazar payının araştırılmasını ve bu işte mücadele etmesini İl Genel Meclisinde gündeme getirdiklerini ifade ederek başlayan Keleş ve Bayazıt, sözlerine şöyle devam etti: “Pazar fiyatlarının araştırılması, catering şirketlerine, askeriyelerde ve ramazan boyunca verilecek yemeklerde, pazarlarda stantlarda konulması amacıyla pazar payının çoğaltılması amacıyla böyle bir şey oluşturmak istediler. Bu göreve geldiğimizden beri fiziki şartlarda görevimizi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Köylerimize yatırımlarımız devam ediyor. Kilit taşlarımızdan eksik olanlar vardı, onları tamamladık. Çiftçilik sezonu başlamadan köylerde tarlaların yollarında zahmet çekilmemesi için greyderler ile düzenleme çalışmaları yapacağız.”

Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulunda desteklerinden dolayı tüm muhtarlara teşekkür eden Bayazıt ve Keleş, “Bizleri gönüllerinde hissetmeleri mutlu etti. Bu yıl yaz sezonu öncesi asfaltlama çalışması az. Ama ihtiyaç ve acil olan yerlerde asfaltlama çalışması yapacağız. Yama çalışmaları ile yollarda bozuk olan yerleri düzenleyeceğiz. 2019 yılında valinin talimatıyla bütün köylerimize 140 bin 100 metre parke taşı verildi. Bunların hepsi temin edildi. Biz göreve geldikten sonra da 20 bin metre taş köylerimize verildi. Taşın yanında döşemede kullanılan taş tozlarından, döşenmeleri için ücretleri, muhtarlara taksim şekilde parça parça gönderiyoruz.” dedi.

“KEŞAN BELEDİYESİ İLE UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIĞIMIZDAN DOLAYI İŞLERİMİZ AKSAMIYOR”

KÖYDES programından da Keşan’a güzel bir yatırım geleceğini belirten Bayazıt, sözlerini şöyle tamamladı: “KÖYDES programı çerçevesinde; Keşan’a 2 milyon 586 bin 321 TL tahsis edilmiştir. Keşan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. 45 köyümüz için ayrılacak bütçeyi eşit olarak böleceğiz. Köylerin sorunları fiziki şartlarda hemen hemen giderildi. Tabii eksiklikler var, içme suyu borularında patlamalar oluyor, tamiratı ve bakımı oluyor onlarla ilgileniyoruz. Keşan Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalıştığımızdan dolayı işlerimiz aksamıyor. İvedilikle olan işlerimizi Keşan Belediyesi boş çevirmeden yardım ediyor.”