Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ın geçen hafta Keşan’a geldiğini ve ilçemize yapılması planlanan Gençlik Merkezi için AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel ile birlikte yıkılan askeri lojmanların bulunduğu alanda incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Kalfalar, “Keşan’a yapılacak Gençlik Merkezi için yer aramaya gerek yok. Keşan’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisli Zirve Konutları yanında 13 dönüm arsa var, tesis buraya yapılsın” dedi.

 

 

 TANTANA DEĞİL İŞ YAPALIM

Kalfalar şöyle konuştu: “Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak yıkımı yapılan askeri lojmanların bulunduğu arsaya Gençlik Merkezi yapılması için çalışma başlatacaklarını açıkladı. Bu arsa için pek çok kişi değişik öneriler gündeme getirdi. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ın Keşan ziyareti sırasında yaptığı açıklama dikkatimi çekti. Ben 2001 yılında Zirve Yapı konutlarının yakınında 13 dönümlük ormana yakın bir araziyle ilgili, Gençlik Merkezi yapılması için bir mahalle muhtarı olarak bir dilekçe verdim. Bu yer yakınında orman olduğu için sportif faaliyetler için çok uygun bir yer. Bu arazi de 2003 yılında gelen resmi bir yazı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi. Bizim şu an elimizde Genlik Merkezi için hazır ve yıkılan askeri lojmanların yerinden çok daha güzel bir arsamız mevcut. Ben yıkılan lojmanların bulunduğu arsaya Keşan’daki kamu kurum binalarının hepsinin aynı yerde toplanıp hizmet vermesini tabiiki isterim. Ancak şu an için bu yerin tahsisi bile daha kaldırılmadı. Biz daha önce İstasyon Mahallesi’nde bulunan bir arsayı tantana yaparken kaçırdık. Umarım şu an Gençlik Merkezi için tahsisi bulunan yeri de tantanaya getirip kaçırmayız. Bu nedenle herkesin elini taşın altına koyup bu arsa için gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ediyorum. Bu arsanın tahsisini ben bizzat mahalle muhtarı olarak takip ettim.”

 

 SAĞLIK MESLEK LİSESİ BİNASI ELİMİZDEN GİTMEMELİ

Yeni hastane bittiğinde Keşan Devlet Hastanesi’nin arsası için de bazı sorunlar çıkabileceğine dikkat çeken Bayram Ali Kalfalar, “İnşallah bu yer tahsisi kargaşasında Devlet Hastanesi’nin yerini de unutmayız. Sonuç olarak hastane geniş bir alan üstünde ve bu hastane buradan taşınacak. Büyük ihtimal hastane taşındığı gibi Keşan Sağlık Meslek Lisesi de buradan kaldırılacak. Çünkü TOKİ’nin kendine has bir imar düzeni var. Gelecekte bu alanda da bir sıkıntı yaşamamamız için dikkatli olmalıyız” diye konuştu.