Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in İzzetiye’nin Keşan’a bağlanması konusunda ve Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Yaşar Aras’ın Yayla Sahili’ndeki su arıtma tesisinin maliyeti ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

“SEVİYESİZCE BİR AÇIKLAMA”

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in İzzetiye Köyü’nün Keşan’a bağlanması ile ilgili sözlerine cevap veren Özcan, Bu açıklamayı İzzetiye Köyü muhtarının yapmış olması halinde hak vereceğini belirterek, şunları söyledi: “Ama Kemik’in ne üstüne vazife? Gökçetepe Köyü muhtarının İzzetiye’ye karışmasına kim hak veriyor? Muhtarlar dernek başkanıysan, o köyün muhtarına hakarettir bu yapılan. Seviyesizce bir açıklama. İzzetiye’nin iç işleri Abdullah Kemik’in ne işine geliyor? Dernek başkanı olmak, köy ile ilgili ahkâm kesmeye hak veriyor mu? Köy muhtarı ve İzzetiyeliler adına nasıl konuşuyorsun? İstediğin kadar karşı ol!”

“ARAS, CAHİLCE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ”

Konuşmasını Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Yaşar Aras’ın “Bizim kuracağımız artıma, Belediyenin Yayla’da kurmuş olduğu ve 150 bin TL’ye mal edilen arıtmanın aynısı. Bir fark yok. 7 bin verdim kuruluyor.” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Mehmet Özcan, şunları söyledi: Yaşar Aras’ın yaptığı cahilce bir açıklama. Bazı teknik şeyler var. O suların analizlerini ben gördüm ve arsenik yok. Sadece 4 kat magnezyum fazla. Kendi yerleri basit havalandırma sistemiyle çözülecek bir şey. Yayla’da suda demir oranı çok yüksekti ve tesisi demiri ayrıştırmak için yaptık. Sapla samanı biribirine karıştırmasınlar!”