Keşan Belediye Meclisi’nin MHP’li (Milliyetçi Hareket Partili) üyesi Süleyman Eren, dün yaptığı açıklamada, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın terör örgütü DHKP-C tarafından şehit edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve yapılan yeni adliye binasına şehit savcının isminin verilmesini önerdi.

BUNUN HESABI MUTLAKA SORULACAK

DHKP-C’nin 1994 yılında Bayrampaşa Cezaevi’nden kaçan Dursun Karataş tarafından kurulduğunu belirten Eren, şöyle konuştu: “DHKP-C örgütü ilk eylemini Sabancı’lara yönelik olarak gerçekleştirdi. Düz mantık ile bu eylem Sabancı’ların bir Japon otomotiv firmasını Türkiye’ye getirmeye teşebbüs ettiği için Alman hükümetinin taşeronu olarak bu eylemi gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Sabancı Center’da Özdemir Sabancı ile TOYOTASA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yİ öldürülmüştü. Bu eylem DHKP-C’nin ses getiren ilk eylemi olmuştu. İkinci ses getiren eylemleri ise Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi. Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi yalnızca Berkin Elvan’ın intikamın alınmasına yönelik bir eylem değil. Yine komşu güçler tarafından taşeron bir eylem gerçekleştirilmiş olacağını düşünüyorum. Rahmetli Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın başına dayanmış silah 78 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti’nin başına dayanmıştır. Bu bir aciziyettir. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır.”  

BERKİN ELVAN TERÖRİST DEĞİL, BİZİM EVLADIMIZ

Son günlerde yerel basına yapılan bazı açıklamalar ile Keşan’da Berkin Elvan üzerinden siyaset yapıldığını ifade eden ve buna son derece karşı olduğunu söyleyen Eren, “Berkin Elvan bizim evladımızdır. 16 yaşında bir çocuğun üzerinden siyaset yapmak çok etik değil. Berkin Elvan da bizim evladımızdır, rahmetli Savcı Mehmet Selim Kiraz da bizim evladımızdır. Berkin Elvan’ı terörist olarak görmüyorum. Biz 70’li yılları gördük, terörü de gördük” diye konuştu.

YENİ ADLİYE BİNASINA ŞEHİT SAVCIMIZIN İSMİ VERİLSİN

Keşan’da bir parka “Berkin Elvan” ismini verilmesini meclis üyesi olarak onayladığını dile getiren Eren, “Keşan’da bir adliye sarayı yapılıyor. Burası ile ilgili iktidar partisinin İl ve İlçe yönetimleri tavır koysun. Desinler ki; ‘Keşan Adliye Sarayı’na biz Mehmet Selim Kiraz’ın ismini verilmesini istiyoruz.’  Yoksa küçük bir parktan Berkin Elvan ismini kaldırarak başka isim verelim demek uygun değil. Bu intikam alma gibi bir durum. Bu olay meclise gelecekse CHP grubu önemli bir yere Mehmet Selim Kiraz isminin verilmesini teklif ederse bu teklifin arkasında oluruz. Ancak benim isteğim yeni yapılacak adliye binasına şehit savcımızın isminin verilmesidir.” şeklinde konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAMALI

Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki çocuk parkına verilen “Berkin Elvan” isminin değiştirilmesine gerek olmadığının altını çizen Süleyman Eren, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun yakışı olmaz. Hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın üzerinden siyaset mi yapıyoruz?” diye söyledi.

ŞEHİTLİK PARKI’NIN TARİHİ BİR ANLAMI VAR

Son olarak ta, Şehitlik Parkı’nın isminin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz olarak değiştirilmesi yönünde yapılan açıklamaları değerlendiren Eren,  “Parkın yanında bulunan Şehitlik’in tarihi bir anlamı var. Tarihin simgesi. Bu fikir uygun değil. Söylediğim gibi yeni adliye binasına Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ismini verelim, bu ismin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür edelim. Bir meydana da şehit savcımızın adını verebiliriz. Ancak adliye sarayına savcımızın adını versinler verenleri takdir eder, yanlarında oluruz. Adiliye sarayına yakışacak en güzel isim; şehit savcımızın ismidir. Ne caddeye ne meydana benzer. Hukukçu bir kişinin isminin verilmesi en uygun olanıdır” dedi.