Keşan Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısının ikinci oturumu dün yapıldı.

Keşan Belediye Meclisi Salonu’nda saat 17.00’de başlayan toplantıya, Meclis Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli başkanlık etti. 

Makedonya’da ziyaretlerde bulunan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, meclis üyeleri Ercan Ersoylu ve Nurettin Soysal ile Alemdar Özbay, Mustafa Yavaş, Aydın İstek, Tanju Şapçı, Erkan Gege, Bayram Ay ve Orhan Süzen’in, mazeretleri nedeniyle izinli sayılmalarının ardından Keşan Belediye Meclisi, 2012 Yılı Kesin Hesabı’nı görüştü.

Kesin hesap hakkında bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İsmail Özkan, 2012 yılı toplam gelir bütçesinin 43 milyon 50 bin TL olarak tahmin edildiğini, ayrıca İller Bankası’ndan 8 milyon TL borçlanma düşünüldüğünü, ancak %89’luk gerçekleşme oranıyla 38 milyon 510 bin 58,58 TL olarak gerçekleştiğini; gider bütçesinin ise 51 milyon 50 bin TL olarak tahmin edildiğini, %79’luk oranla 40 milyon 190 bin 722,14 TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

GÖRÜR, TAHSİL EDİLEMEYEN SU GELİRLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kesin hesap raporunun detaylı bir şekilde Meclis üyelerine aktarılmasından sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Necati Görür, personel ve SGK gelirlerinin genel bütçe içindeki oranının fazla olduğunu, buna karşın su tahsilatı başta olmak üzere bazı ödemelerde istenilen düzeylere ulaşılamadığını söyledi ve konu üzerinde hassasiyetle durulmasını istedi. Bunun üzerine konuşan Gümülcineli, önerilerin değerlendirileceğini, belediyenin alacakları ve borçları konusunda hassas davrandığını iletti.

Keşan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen de belediyenin bir önceki yıla göre tahsilat oranlarında artış olduğunu aktardı.

Keçimen, vatandaşın borçlarını ödemesi konusunda yardımcı olmak için kredi kartına taksit uygulaması başlattıklarını da söyledi.

2012 yılı kesin hesabının kabul edilmesinden sonra toplantıyı kapatan ve alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Erdoğan Gümülcineli, gelecek ayki meclis toplantısının 6 Haziran 2013 Perşembe günü yapılacağını ve oturumun saat 17.00’de başlayacağını söyledi.