HABER MERKEZİ

İtfaiye teşkilatının tarihine bakıldığında, 1579 yılında afet haline gelen yangınların önüne geçmek için yayınlanan fermanın, itfaiye tarihinde yangınlara karşı alınan ilk yazılı tedbir ve düzen olarak kabul edildiğini dile getiren Başaran, “1715 yılında ilk yangın tulumbası yapılmış ve çıkan yangınlarda çok büyük yararının görülmesi üzerine 1720 yılında Tulumbacı Ocağı kurulmuş, bu ocak günümüz modern itfaiyesinin çekirdeğini oluşturmuştur. Tulumbacı Ocağı zaman içerisinde sırasıyla ‘Yangın Taburu’, ‘Daireli’, ‘İtfaiye Alayı’ olarak isimlendirilir ve hizmet verir. Son olarak yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihi itibari ile Belediye hizmeti olarak kabul edilmiş ve Belediyelere bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu nedenle ülkemizde 25 Eylül -1 Ekim tarihleri arası İtfaiye haftası olarak kabul edilmiştir.” dedi.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak eğitim faaliyetleri ve yangın önlem amaçlı kontrolleri ile modern araçları, teknolojik ekipmanları, eğitimli ve tecrübeli personeliyle sürekli iyileştirmeyi benimsemiş öncü bir itfaiye teşkilatı olarak ve her türlü itfai olaya uluslararası standartların öngördüğü sürede etkin müdahale etmek, müdahale edebilecek nitelikte eğitimli ve tecrübeli itfaiyeciler yetiştirmek, oluşabilecek maddi zarar ve can kayıplarını en az düzeyde tutmak için yangın önlem ve bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Göksel Başaran, “Keşan’ın ve Keşan halkının hizmetinde olmak prensibiyle hizmetlerimizi sürdürmekteyiz ve sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Keşan Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü olarak 2018 yılı içerisinde; 263 yangın, 82 trafik kazası ve kurtarma, 190 işyeri yangın güvenlik raporu, 471 cenaze nakil, 42 eğitim ve tatbikat, 1223 diğer itfaiye olayları olmak üzere toplam 2271 olaya müdahale edildiğini belirten 

Başaran, açıklamasını “Kazasız ve yangınsız bir yıl olması temennisiyle her zaman ve daima halkımızın hizmetindeyiz.” diyerek sonlandırdı.