Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’na, Keşan merkezde kayıtlı olan berber ve kuaförlerin haftada bir gün tatil yapılması ile ilgili düzenlenen anketin sonuçları dün düzenlenen basın toplantısında sandığın açılması ile belli oldu. Ankete katılan 118 berber ve kuaförden 97’si “evet tatil yapalım”21 tanesi “ hayır” oyu kullandı.

KALKAN: TÜM ÜYELERİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası hizmet binasında saat 14.30 sıralarında başlayan basın toplantısına; Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Kudret Kalkan, bazı Yönetim Kurulu üyeleri ile üyeler katıldı. Anket sonuçları açıklanmadan önce söz alan Kalkan, 26 Ocak 2014 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’da, Saim Karadeniz adlı üyeden berberler ve kuaförlerin haftada bir gün tatil yapmaları için bir önerge verildiğini, bu önerinin Olağan Genel Kurul’da oylanarak kabul edildiğini hatırlatarak, oda yönetimi olarak bu doğrultuda bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bu çalışma kapsamında, Keşan Belediyesi’ne dilekçe ile başvuruda bulunduklarını kaydeden Kudret Kalkan, “Bu talebimiz, Keşan Belediye Meclisi’nde görüşüldü ve oda üyelerimiz ile bu konuda anket yapılmamız önerildi. Oda başkanı olarak ben de üyelerimiz ile bire bir görüştük ve üyelerimizin kararlarını, kaşeleri ve imzaları ile birlikte kağıda döktük. Bu belgeleri bir kutuda topladık. Topladığımız kararları içerine koyduğumuz kutuyu şimdi açıyoruz. Umarım tüm üyelerimiz için hayırlısı olur.” dedi.

ERKEK BERBERLERİ PAZAR GÜNÜ TATİLDEN YANA OY KULLANDI

Önergeyi veren Saim Karadeniz ise Keşan Belediye Meclisi’nin, Keşan Berberler ve Kuaförler Odası’nın yaptığı ankete saygı göstermesi ve çıkan karara göre hareket etmesini istedi. Yapılan bu açıklamaların ardından, tatil için yapılan anketler açılmaya başlandı. Anketler, kutudan çıkartılırken, ankete erkek berber ve bayan kuaförlerden toplam 118 üyenin katıldığı, bu üyelerden 57 erkek berberin Pazar günleri tatile “Evet” yanıtını, 15 erkek berberin ise tatile “Hayır” dediği belli oldu.

BAYAN KUAFÖRLERİ SALI GÜNÜ ÇALIŞMAYALIM DEDİ

Keşan merkezdeki kayıtlı üyeler arasında yapılan ankete katılan bayan kuaförlerden 40’ı Salı günleri tatile “Evet” dediği, 6 bayan kuaförün ise “Hayır” cevabını işaretlediği açıklandı. Bu sonuçlar, Keşan Belediyesi’ne iletilecek ve haftada bir gün tatil kararının çıkması beklenecek.