Büro Emekçileri Sendikası (BES) Edirne Şubesi, 7'nci olağan genel kurul toplantısını 28 Şubat 2014 Cuma günü akşamı DİSK Abdullah Baştürk toplantı salonunda yaptı. Tek listeyle gidilen seçimde Başkan Hüsamettin Köse güven tazeledi. BES yeni dönemde yönetim kadrosunda daha çok genç ve kadına yer verirken, Keşan’dan da Sosyal Güvenlik Merkezi çalışanı Mahmut Can hem yönetim kuruluna hem de üst kurul delegeliğine seçildi.

KESK'e bağlı 350 üyesi bulunan BES Edirne Şubesi genel kurul toplantısı saygı duruşuyla başladı. Divan başkanlığına Tüm Bel-Sen Denetleme Raportörü Kemal Ertaş, katip üyeliklere Yapı Yol-Sen Edirne Şubesi Mehmet Ali Köseoğlu ve Emekli Sen Edirne Şubesi Üyesi Yüksel Yoldaş getirildi. Başkan Hüsamettin Köse, konuşmasında son sürece değinerek şunları söyledi. 

"Basında da yer aldığı gibi dinleme kayıtları ile, bizlerden toplanan vergilerle kendilerine nasıl rant sağladıkları tespit edilmiş ve basında yer almıştır. Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte bizleri baskı altına almaya çalışmaktalar. Bugüne kadar yaptığımız mücadeleler de, bu ülkenin Lazı, Çerkezi, Kürdü ile birarada yaşamasının doğru olduğunu bir kez daha tescillemiştir. Geçmişten bugüne savunduğumuz anadilde eğitim ve ırklar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin parasız eğitim, aynı şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Genel kurulumuz sendikamıza, konfederasyonumuza ve tüm üyelerimize hayırlı olsun diliyorum."

YENİ YÖNETİM, DENETİM, DİSİPLİN VE ÜST KURUL DELEGELERİ 

Gündem görüşmelerinden sonra seçimlere geçildi. 180 delegenin 78'inin katıldığı ve tek listeyle gidilen seçimde Hüsamettin Köse güven tazeledi. Genç ve kadınlara yönetimde yer veren sendikanın yeni yönetimi Köse başkanlığında Serap Kılıç, Zeynep Altan, Nebahat Şener, Emre Sarı, Mahmut Can ve Volkan Ördek'ten oluştu. Denetleme kuruluna İncihan Çağlayan, Özkan Sert, Nihat Koyunlu, disiplin kuruluna ise Taşkın Erkılıç, Çetin Kurtoğlu, Coşkun Pirinç, Nazif Güven ve Sait Emir seçildi. Üst kurul delegelikleri de Volkan Ördek, Serap Kılıç, Mahmut Can ve Hüsamettin Köse'den oluştu.