HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Ellerinde ‘Sitemizde köpek istemiyoruz’, ‘Sitemize güvenlik kamerası istiyoruz’, ‘Isınmak için garanti istiyoruz’ yazılı dövizlerle yaşadıkları sorunlara dikkat çeken TOKİ sakinleri 2008 yılında kendilerine teslim edilen konutlarda yaşanan sıkıntıları basın mensuplarına aktardı.

Beyendik TOKİ sakini Çiğdem Yüzbaşıoğlu, konutlarda birçok sorunla karşı karşıya geldiklerini belirterek, “Yaklaşık 9 yıldır burada ikamet ediyoruz. Kaplamalar ve çatılarımız dökülüyor, rögarlarımız taşıyor, çimenlerimiz kuruduğu halde sulama yapılıyor ve bunlarla ilgili bizden ödenek isteniyor. Asansörlerimiz ile ilgili bizden para alındı bakım yapılacağına dair ama hiçbir şey yapılmadı. İki tane asansörümüz olduğu halde bir tanesi bile zorla çalışıyor. Ben engelliyim, asansör bozulduğu zaman içeride mağdur oluyorum. O binada bozulduysa komşumda kalmak zorunda kalıyorum. Burada çok fazla olumsuz şey var. Bunları dile getirdiğimizde muhatap olabileceğimiz doğru düzgün bir insan bulamıyoruz, herkes başkasının üstüne atıyor. Geldiklerinde toplantı istediğimiz halde toplantılar yapılmadı. Kendileri geldiklerinde ‘yapacağız, halledeceğiz’ diyorlar ama değişen hiçbir şey olmuyor. Tam tersi daha da kötüye gidiyor. Baktığınızda burası yeni bir konutmuş gibi görünüyor mu? Keşan’da herkes otobüs-minibüs kullanırken uygun ücretlere yolculuk yaparken, biz buradan Keşan’a gitmek için yaklaşık 3.5 TL para ödüyoruz. Burası düşük gelirliler için yapılmış bir yer, buna rağmen bu şekilde fiyat uygulanıyor. Bir olay olsa güvenlik kamerası yok. Site sakinleri olarak yöneticimize ‘dışarıda şu olayımız var’ diyoruz, bize ‘bir şey yok belediyenize gidin’ diyorlar. Burası mahalle olarak gözüküyor. Belediyeye gittiğimizde de ‘site yöneticinize gidin’ diyorlar. Ben hayatımda ilk defa bir sitenin içinde muhtarlık görüyorum. Kimi kime şikayet edeceğimizi bilemiyoruz. Durmadan para ödüyoruz. Burada bunları yaşamak istemiyoruz artık. Ben markete dahi gidemiyorum, burada oturanlar da gidemiyorlar. Sürekli köpekler tarafından saldırıya uğruyoruz. Muhtara gidip şikayetçi olduğumuzda ‘biz de bir şey yapamıyoruz, bizi para cezasına çarptırdılar’ diyorlar. Madem öyle biz ısırtalım kendimizi köpeklere burada, ölelim. Bu mu olay?” dedi.

SEÇİM ZAMANLARI GELİYORLAR, VAATLERDE BULUNUYORLAR

Sularının berbat şekilde aktığını ve bu yüzden insanların hasta olduğunu ifade eden Yüzbaşıoğlu, şunları söyledi: “Ben daha yeni safra kesesi ameliyatı oldum, burada başkaları da oluyor. Bunu dile getirdiğimiz halde hiçbir şekilde ilgilenilmedi. Sularımız çamur olarak akıyor resmen. Suları kaç kere tahlil ettirdik, elimizde tahlil sonuçları da var, bunu kanıtlayabiliriz de. Sürekli vaatler veriliyor. Seçim zamanları geliyorlar buraya, ‘buraya size duvarlar kuracağız, size çok güzel bir yaşam alanı yapacağız’ diyorlar. Hiç kimsenin hiçbir şey yaptığı yok. Her yerin hali ortada zaten siz de görüyorsunuz. Parkları, çocukların oyun alanını görüyorsunuz. Sadece yönetici değiştiğinde ilk zamanlar ufak tefek göz boyamak için şeyler yapılıyor. Mesela park alanına bir oyuncak getiriliyor ama o da kullanılmış. Göz boyamak için yapılanlar ufak tefek ama çok paralar gitti buradan. Olan işçilere oluyor burada. İşçileri gönderiyorlar buraya, başlarındakine hiçbir şey olmuyor.”

ENGELLİ RAMPASI AZ

Yüzbaşıoğlu, son olarak şunları söyledi: “Engelli rampası yapılması için birçok kez başvuruda bulunduk ama sorunumuz çözülmedi. En sonunda bir hayırsever vatandaşımız mağduriyetimizi giderdi. Ama bu rampanın önüne de bazen araç çekiyorlar, bakkala gitmek için bile çok dolaşarak gitmek zorunda kalıyorum, yolum uzuyor.”

GEREKENLERİN YAPILMASINI İSTİYORUZ, UMARIM SESİMİZİ DUYARLAR”

TOKİ sakini Emine Gümüş de sitenin aidatlarına değinerek, “Burada aidatlar önceden topluyorlar. Biz aidatımızı gününde ödüyoruz. Evler teslim edildiğinden beri aidat ödememiş kişiler de var. Bunlar hakkında hiçbir yasal işlem başlatılmamış. 2-3 ay geciktirenlere yasal işlem başlatılırken hiç ödemeyenlere neden bir şey yapılmıyor; bunu merak ediyoruz. Bu toplu konutlar dar gelirli vatandaşlar için yapıldı. Buradaki herkes dar gelirli. Nisan ayının 15’inde kaloriferleri kapattılar. Hane başına 2,5 ton kömür olarak hesaplıyorlar. Biz bu parayı öderken, ödemeyen kişiler de ısınacak. Tekrar kömür alınmayacak ve biz yılbaşında kömürsüz kalacağız. Ödeyen vatandaşlar da mağdur olacak. Biz bunu istemiyoruz. Para vermeyenlerden de talep edilsin ya da daireleri ellerinden alınsın.  Paralar önceden istenmesin. Burada toplanan kişilerin hepsi paralarını gününde ödeyen insanlar. Biz tüm bunlar için gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. Umarım sesimizi duyarlar. Ayrıca 300 TL karşılığında su saatlerinin bazıları değişti, kartlı sisteme geçildi. Alt yapısı, arıtması olmayan bir yerde gelip akıllı sayaç takıyorlar, şaka gibi. Bizler gerçekten çok mağduruz. Dış cephe kaplamalarımızın sigortası bu yıl doluyor. Bunları vakit geçirmek için yapıyorlar. Daha ilk taşındığımızda bile bu dış cepheler uçtu. 10. yıla gireceğiz ve hala yapılacak!.” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ