Sonay CAN

 

AK Parti Edirne Milletvekili Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, dün geldiği Keşan’da, partisinin Beyendik ve Yenimuhacir beldelerinde düzenlediği mitinglere katıldı.

Saat 17.00 sıralarında Malkara üzerinden Keşan’a gelen Müezzinoğlu, doğrudan Beyendik’e geçti. Beyendik’te Belediye Başkanı Nuran Uslu tarafından karşılanan Mehmet Müezzinoğlu’nun ziyaretinde, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkanı Adayı Mustafa Mercan, Beyendik Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuran Uslu, AK Parti’nin il genel ve belediye meclisi adayları, kadın ve gençlik kolları yetkilileri de hazır bulundu.



USLU, BAKANDAN ENTEGRE HASTANESİ İSTEDİ

Beyendik Düğün Salonu önünde gerçekleştirilen mitingte ilk olarak konuşan Uslu, önce son 10 yıl içerisinde yaptıklarını anlattı daha sonra ise üçüncü dönem ustalık projelerinden söz etti. Birçok belde kapanırken, Beyendik’in Trakya’nın en büyük beldesi olduğunun altını çizen Uslu, bunu, yapılan yatırımlara ve İstanbul kardeş şehir belediyesi yardımlarına bağladı. Sağlık Bakanı’ndan Beyendik’e birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin birlikte verildiği, Entegre Hastane kurulmasını isteyen Nuran Uslu, yeni projelerine destek isteyen bir hizmet klasörünü de Mehmet Müezzinoğlu’na verdi.



MÜEZZİNOĞLU: TWİTTER DİZE GELDİ

Daha sonra söz alan Müezzinoğlu, Beyendik’in bayrama hazır olduğunu gördüğünü belirterek, sağlık alanında yeni hizmetleri vatandaşın ayağına getirdiklerini söyledi. Daha sonra sözü, internetteki sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılmasına getiren Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin Twitter'ı dünyada en çok kullanan onuncu ülkesi olduğunu belirterek, “Sen bu ülkeyi yok farzedemezsin. Bu ülkeyi, bu milleti yok farz edersen, bu ülke de bu millet de seni yok farz eder.” dedi.

Müezzinoğlu, gidişatı bozmak ve milli iradenin hak ve hukukunu zedelemek isteyenlerin olduğunu da vurgulayarak, sandığın hak ve hukukunu zedelemek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini ifade etti. Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Bakınız dün Twitter ile ilgili bir hadise yaşadık. <Twitter'ı kapattık.> dedik. Niye? Bizim mahkemelerimiz bazı iftira adreslerine dedi ki, Twitter, bunlar yanlış yapıyor>, Twitter dedi ki, dedi. Onlar iftira atabilirler, onlar dedikodu yapabilirler, onlar milletin düzenini bozabilirler. dedi. Ha öyle mi, dedik ve Twitter'ı kapattık. Peki bugün ne oldu. Gelirken yolda okuyorum. <Twitter diz çöktü. Türkiye'nin o mahkeme kararlarını kabul etti.> dedi. Ey Kılıçdaroğlu, sen nasıl Türk mahkemelerinin verdiği kararları yok farz ederek, yok <Türkiye'de diktatörlük oluyor>, yok dersin?”

Şimdi soruyorum ey Kılıçdaroğlu, senin neren Atatürkçü, ey Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi senden utanır hale geldi. Böyle şey olur mu? Bir taraftan <Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti kuran partiyim.> diyeceksin. Diğer taraftan da o büyük önder yedi düvele meydan okumuş, ya istiklal ya ölüm demiş. İngiliz'ine de, Fransız'ına da, Rus'una da, Yunanlı'sına da tavır koyuyor ve genç cumhuriyeti kuruyor. Sen şimdi Twitter'ın arka planındaki hesap yapanlara teslim oluyorsun. Ayıp oluyor ayıp."

ÖZEL KEŞAN HASTANESİ’Nİ ZİYARET

Beyendik’teki programın ardından, Yenimuhacir’e giden Bakan Müezzinoğlu, yolda programını değiştirerek, Özel Keşan Hastanesi’ne geçti. Burada hasta ziyaretinde bulunacağını söyleyen Müezzinoğlu, hastaneye basın mensuplarını almadı. Sağlık Bakanı Özel Keşan Hastanesi’ndeki hasta ziyaretinin ardından Yenimuhacir Beldesi’ne geçti.



ALABAK: AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ’NİN KEŞAN’DAKİ ZİNCİRİ OLMAK İSTİYORUZ

Müezzinoğlu ve beraberindekileri burada Yenimuhacir Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Recep Ordu, AK Parti  Belediye Başkanı Adayı İrfan Alabak ve partililer karşıladı. Alabak, Müezzinoğlu’nun karşılandığı kahvehanede yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının AK Belediyecilik anlayışının Türkiye’deki zincirinin Keşan’daki bir parçası olmak istediğini söyledi. Ellerinde 9 proje bulunduğunu kaydeden İrfan Alabak, destek istedi.

“BİZ FAŞİST DEĞİL, HİZMET ERBABIYIZ”

Sözlerinin devamında, CHP’lilerin ve sol görüşlülerin kendilerine faşist dediğini söyleyen Alabak, “Biz faşist değil, hizmet erbabıyız.” dedi.

MÜEZZİNOĞLU: VATANDAŞIN SİYASİ TERCİHİNE SAYGILIYIZ

Seçim arifesinde olduklarını kaydeden Müezzinoğlu, “Gelecek pazar gününe kadar biz konuşacağız. Sonra da vatandaş konuşacak. Halkımız hangi partiden olursa olsun, bütün adayları dinleyecek ve ona göre kararını verecek. Biz vatandaşın tercihine de görüşüne de saygılıyız. 12 yıldan beri bir karşılık beklemeden halkımıza hizmet ediyoruz.” dedi. 

ENEZ’E GİTTİ

Mehmet Müezzinoğlu, Keşan’daki programının ardından, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Enez’e gitti.