CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Anıtkabir’de düzenlenen 10 Kasım törenine, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) milletvekillerinin alınmak istenmediğini iddia etti. Konuya tepki gösteren Bircan’ın açıklaması şöyle:

“Biz bu oyunu 29 Ekim’de görmüştük, 10 Kasım’da da yaşadık. AKP Anıtkabir’e çıkan tüm yolları araçlar çekerek kapatmış ve yurttaşlarımızın Anıtkabir’e gitmelerine engel olmaya çalışmıştı. Tüm engellemelere rağmen 29 Ekim’de dolup taşan Anıtkabir, 10 Kasım’da da aynı şekilde insan seli oldu.

Bu 10 Kasım’da başka bir garabet daha yaşandı. Anıtkabir girişinde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olan bizleri Anıtkabir’e almak istemediler. Çok saçma sapan gerekçeler ile Grup Başkan Vekilimiz Engin Altay’ın Meclis’in tahsis ettiği resmi plakalı aracı dahil, bizi taşıyan araçların girişine izin vermemeye kalktılar.

Kendini bilmez insanlar, kendilerinden beklendiği gibi hareket ederler. 10 Kasım’da sonuç ne oldu, tüm engellemelerine rağmen biz Atatürk’ün partisinin Milletvekilleri olarak Anıtkabir’e girdik. Halkımız yolları kapatmalarına rağmen yine akın akın Anıtkabir’e koştu.

AKP'nin yönetimi hala yurttaşlarımızın Atatürk sevgisini yüreklerinde taşıdığını anlayamadı. Anıtkabir’e çıkan yolları kapatınca, yurttaşlarımızın Atatürk sevdası azalmıyor. Biz kurtuluş savaşı vermiş bir halkız, kurtuluş savaşımızın muzaffer komutanını gönlümüzden silecek bir güç dünya üzerinde olamayacaktır.

Her 10 Kasım’da Atamızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i kalbinin en özel yerinde Atatürk olanlarla doldurup taşırmaya devam edeceğiz.”