CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, darbe girişimi nedeniyle olağanüstü gündemler yaşanan Meclis'te daha önce de dile getirdiği Edirne'nin sorunlarının çözülmediğini belirterek, sorunların bir kısmını tekrar hatırlattı. 

Bircan Meclis'te yerinden söz isteyerek yaptığı konuşmasında önce Keşan-Enez yolunun hala bitirilememesini ele aldı. "Maalesef 300 bin kişinin yaz aylarında kullandığı Keşan-Enez yolu kağnı arabası yolu" diyen Erdin Bircan, ülkedeki bir çok yolun duble yol olmasına rağmen bu önemli yolun bir türlü yapılamamasını eleştirdi. Bircan, yol yüzünden ölümler olduğuna da dikkat çekti.  

Bircan, konuşmasının devamında bu yıl ayçiçeği rekoltesinin çok düşük düzeyde olduğunun bilgisini vererek, yetkililerden bu rekolteye göre fiyat belirlenmesini istedi. "Bununla ilgili geçen yıllarda olduğu gibi yine aynı çalışmalar yapılırsa, rekolte yüksekliği gibi fiyat politikası yapılırsa çiftçi mağdur olur, çiftçiyi hakikaten perişan ederler." diyen Bircan, rekolteye göre bir fiyatın belirlenmesini talep etti. 

Erdin Bircan Keşan Mecidiye taş ocaklarına da değinerek, "Turizm alanı olan bölgemizde hâlâ taş ocakları devam etmekte bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor." diye konuştu.