HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, ilk tur görüşmeleri sona eren Türkiye Cumhuriyetinin rejimini değiştirmeyi hedefleyen ihanet teklifine ikinci turunda da, kabul edilmesi halinde referandumda da sonu kadar mücadele ederek engel olacaklarını belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan şuan yaşananların 2010 yılında daaynı şekilde yaşandığını ifade ederek, AKP’nin geçmişten ders almadığının altını çizdi. “2010 yılındaki Anayasa değişikliğinde de parti olarak bu düzenlemelerin tüm sakıncalarını dile getirdik, yapmayın dedik. O zaman bizi dinlemeyen AKP yüzünden 15 Temmuz’da darbe girişimini yaşadık” diyen Bircan, 2010 yılındaki referandumla AK Parti’nin kurumları FETÖ mensupları ile doldurduklarını hatırladı.

Bircan söz konusu ihanet değişikliğinin geçmesi halinde ülkenin rejiminin değişeceğini söyleyerek, “Her işlerinde kandırılan AKP kafasına rağmen Cumhuriyetimizin ayakta durması ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunun kanıtıdır. FETÖ’de, Ergenekon’da, Suriye’de, Rusya’da, Mavi Marmara’da, Dolmabahçe’de, Habur’da, Oslo’da, Tarımda, Eğitimde, velhasıl el attığı, hararetle savunduğu ne iş varsa hepsinde kandırılan AKP kafasını kuşa taksak ters uçar” dedi.

Anayasa görüşmelerinin birinci turunun bitimi ile ilgili açıklamalar yapan Bircan, “AKP ve ortakçısı Bahçeli’nin Anayasa değişikliği diye getirdiği ihanet teklifini ne pahasına olursa olsun engelleyeceğiz” diye konuştu.

“İlk tur görüşmelerde önce tek tek getirilmek istenen ihanet teklifindeki sakıncaları anlattık. Bu teklife evet demenin vatana ihanet olduğunu ortaya koyduk. Birinci turda bu ihanet teklifinin geçmemesi için sonuna kadar direndik” diyen Erdin Bircan, ikinci turda da ihanet teklifinin geçmemesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bircan Edirnelilerin ve yurdun dört bir yanından gelen telefon ve mesajların CHP’nin direncini artırdığını vurgulayarak, “Edirnelilerimiz ve tüm yurttaşlarımız bizleri arayarak, mesaj atarak mücadelemizi destekliyor. Bizim direncimizi artırıyorlar. AKP ve ortakçısı Bahçeli’nin bu ihanet teklifine halkımız sonuna kadar hayır deyin, direnin diyor. Biz de soruna kadar direneceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.