AYŞİN SEÇİL GEZER

Enez yolunun yapım işiyle ilgili Enez’deki toplantıda ‘programda yok’ Keşan’da ‘programda var’ dendiğini kaydeden Bircan, “Öyle bir durum ki milletvekili Enez’deki basın toplantısında ‘yok’ diyor, Keşan’a geliyor ‘var’ diyor. Orada sadece var dendi ama bütçesi belirlendi fakat kredi yok, program yok. Program verilmemiş. Hangi tarihte, hangi saatte ne zaman olacağı belli değil. Hiçbir şey yapılmamış, sadece iyileştirme yapılacak o yolda ama ne zaman yapılacağıyla ilgili Bakanın kendisiyle görüştüm, tarih veremiyor. Zaten bu yıl programa alındı ama ne zaman yapılacağıyla ilgili bir tarih yok. Ben hep bunu söyledim. Programa alınan bir şeyin bir başlangıç tarihi bir de bitiş tarihi vardır, bütçesi vardır, ne amaçla yapılacağı vardır ama bunların hiçbirisi yok. Sadece referandumda kullanılan bir olay, referandumda kullanılan bir malzeme gibi oluyor. Bakanla görüştüm o bir şey söylemediği için ben de tarih veremiyorum o yüzden.” dedi.

ADALET HERKESE LAZIM

Açıklamasının devamında basın mensuplarının sorusu üzerine adalet yürüyüşünü de değerlendiren Bircan, şunları söyledi: “Hiç kimsenin burnu bile kanamadan yapılan, anayasal hakkımız olan bir yürüyüştü bu. Artık yürüyüşün sonuna gelindi. Adalet yürüyüşüydü ve adalet herkese lazım. Özellikle vicdanlarda adalet olmalı. Yargının, hukukun şu an bittiği bir ülkede her şeyi söylüyorlar. O yüzden yargının ve hukukun talimatla iş yaptığı bir dönemde, talimatla önce polis tutukluyor daha sonrasında da arkasından savcı bir iddianame hazırlıyor. Ne zaman? Kişiler içeriye atıldıktan sonra. Şu an 150’nin üzerinde gazeteci tutuklu. Bu olay Enis Berberoğlu’yla ilgili değildir ama Enis Berberoğlu olayı bardağı taşıran damladır. Enis Berberoğlu suçsuzdur, böyle bir şeyin içinde de değildir. Kendisi de öyle söylüyor. Bu ülkedeki adaleti daha önce Ergenekon ve Balyoz davalarında nasıl ki iddianame hazırlandı, uyduruk şeyler delil sayıldı; bunda da aynı şekilde AKP yargısı olmuştur. FETÖ yargısı gitti AKP yargısı geldi. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ve adalet istiyoruz. Adalet herkese lazım; bir gün AKP’nin kendisine de lazım olacak.”

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER İNSAN KATILABİLİR

Adalet yürüyüşüne HDP’lilerin de katıldığı yönündeki eleştiriler hakkında da konuşan Bircan, “Bu yürüyüşe adaletle ilgili sorunu olan Türkiye’de yaşayan her insan katılabilir, yeter ki pankart flama kullanılmasın. Bizler yalnızca ‘adalet’ pankartıyla yürüdük. Adaletle ilgili sıkıntısı olan herkes yürüyüşe katıldı. Herkesin imreneceği barışçıl bir yürüyüş oldu.” ifadelerini kullandı.

Bircan, açıklamasının sonunda tüm Keşan halkını adalet yürüyüşüne ve sonrasında 9 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak Maltepe mitingine davet etti.