CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan tüm Edirnelileri her gün bir Cumhuriyet Gazetesi almaya davet ederek, “Her gün bir Cumhuriyet” kampanyası başlattı.

CHP’li Erdin Bircan, adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu Cumhuriyet Gazetesinin maddi olarak zor günler geçirdiğini belirterek, “AKP faşizmi nedeniyle reklam almakta da zorlanan Cumhuriyet Gazetemiz için bizim bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin en eski gazetesi olan Cumhuriyet’in, iktidarın baskı ve faşizan tutumuna karşı direnen çok az yayın organlarından biri olduğunun altını çizen Erdin Bircan, “İktidarın baskına boyun eğmediği için Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün hapis yattığı gazetedir Cumhuriyet.  Doğru haber yaptıkları için tutuklandılar. Bu nedenlerle de gazetemize destek olmalıyız” diye konuştu.

Erdin Bircan yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi üyesi yol arkadaşlarımı ve bu ülkenin aydınlık yüzü, Atatürk’ün torunları olan Edirnelilerimizi ‘her gün bir Cumhuriyet’ kampanyamıza davet ediyorum. Her gün alacağınız ve çevrenize aldıracağınız bir Cumhuriyet Gazetesi; gazetenin ayakta durmasını, iktidarın tüm baskıcı tutumuna karşı direnip, Cumhuriyet tarihimizi yazmaya devam etmesini sağlayacak.” dedi.