Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şehit Aileleri ve Gazilere Yeni Düzenleme” başlığı altında yaptığı açıklamaların yıllardır kullandıkları yasal hakları olduğunu ve yeni bir şeymiş gibi sunulmaya çalışıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit aileleri ve gazileri içeren bazı açıklamalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Dönmez, Başbakan Erdoğan’ın“Tüm yurtta toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma şartını yeniden düzenliyoruz. Şehit ve gazilerin tüm çocukları bu haktan yararlanacak” açıklamasına değindi.

BU KANUN 1983 YILINDA ÇIKTI

Bu kanunun 1983 yılında çıktığını dile getiren Ferhat Dönmez, şunları söyledi: “Bu kanunu Başbakanımızın önüne koyan danışmanlar, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yasayı ne kadar tanıdıklarını ortaya koyuyor. 1983 yılında çıkan kanunda; Şehit ailesi ya da eşi, çocukları, gazilerimizin ise kendisi ve eşi olmak üzere tüm toplu taşımalardan ücretsiz faydalanıyordu. Sayın Başbakanımızın açıkladığı yasada tek değişiklik, çocuklarımıza sunulan imkan ve gazilerin anne ve babalarına sunulan değişikliktir. Bundan dolayı Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Fakat zaten var olan bir kanunu hiç çıkartılmamış gibi göstermek bizleri kahrediyor. Başbakanımızın bu hataları göreceğinden eminiz.

ANAYASAYA AYKIRI DAVRANIYORLAR

Şehit aileleri ve gazilere yardım edilecekse, Kurban ve Ramazan bayramlarında bir maaş ikramiye ve tatil imkanı sunulması gerektiğini belirten Dönmez, “Türkiye’nin her ilinde böyle yerlerin olması gerekiyor. Yapılanlar doğrudur. Zaten var olan bir kanunu, kendileri tarafından çıkartılmış gibi lanse edilmesi Anayasa’ya aykırıdır. Biz zaten bu haklardan faydalanıyoruz” dedi.

 PKK NE ZAMANDAN BERİ İMRALI OLDU?

Açıklamasının sonunda İmralı görüşmelerine değinen Ferhat Dönmez, sözlerini şöyle tamamladı; “İmralı görüşmelerini öyle güzel anlatıyorlar ki terörist başının adı gündemde artık İmralı olarak geçiyor. İnsanlara bunu o kadar güzel işliyorlar. PKK ne zamandan beri İmralı oldu? Terörist başı ile nasıl görüşülüyor? Bizi daha önce yönetenler mi acizmiş, yoksa biz oyuna mı geldik?”