10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında dün Keşan Gazi Özel Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programın 14 Mayıs Dünya Zihinsel Engelliler Günü olması nedeniyle düzenlendiği belirtildi.

Okulun zemin katında bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Balcı, KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saat 12.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan programın açış konuşmasını okul öğretmenlerinden Şeyda Aras yaptı. Aras konuşmasında engelli bir çocuğun annesine yazdığı duygu yüklü bir mektubu okudu. İki sayfalık mektubun okunduğu sırada salonda bulunan birçok kişinin gözlerinin dolduğu gözlendi.

HER YIL BOŞ VAATLER VERİLİR

Aras’ın ardından söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Sevilay Develi, konuşmasına salonda bulunanları selamlayarak başladı. Her yıl Engelliler Haftası’nın kutlandığı hafta boyunca engellilerle ilgili yapılması gereken birçok şeyin sıralanıp bir sürü vaatlerin verildiğini belirten Develi, “Ancak daha sonra bu vaatlerin hepsi unutulur. Engelli olanlar ve onların aileleri yalnız başlarına bırakılır” dedi.

BİZE SAHİP ÇIKILMAMAKTADIR

Develi şöyle konuştu: “Her yıl bu yıl bir değişiklik olur ve sihirli bir değnek bize uzanarak sıkıntılarımıza çare bulur umuduyla yine engelliler haftası kutlamalarında beraberiz.  Keşan’da okulumuz tek okul olmasına rağmen ve Keşan’da hatırı sayılır sayıda hali vakti yerinde olan yani ekonomik durumu iyi olan vatandaşımız olduğu halde okulumuza ve bizlere sahip çıkılmamaktadır.

BU DURUMDAN RAHATSIZIZ

Her yıl engelliler haftasında bu ve buna benzer konuşmalar yapılır, ancak daha sonrası olmamaktadır. Bugüne kadar çok kez dile getirilmesine ve okulumuzun eksiklikleri bilinmesine rağmen hiçbir işadamı ya da durumu iyi olan duyarlı bir vatandaşımız okulumuza sahip çıkmamıştır. Bundan dolayı bizler engelli çocuğa sahip ebeveynler olarak bu durumdan rahatsız olduğumuzu ifade etmek isteriz.

ÇOCUKLARIMIZ 12. SINIFA KADAR DEVAM EDEBİLECEKLER

Hepinizin bildiği gibi okulumuz II. Yarıyılda Eğitim Uygulama Merkezi olarak eğitime başlamıştır. Bu biz velileri çok sevindirmiştir. Çünkü okulumuz eğitilebilir çocuklara hizmet verirken bizim orta ve ağır düzeydeki çocuklarımız 8. Sınıfa kadar okuyor sonra mezun ediliyorlardı. Şu an çocuklarımız 12. Sınıfa kadar eğitimlerine devam edebileceklerdir. Yeni program çocuklarımızın ihtiyaçları olan öz bakım ve günlük yaşam becerilerini kazanmaya yöneliktir.

VAR OLAN BU GERÇEĞİ KABULLENMELİYİZ

Bizler engelli çocukların ebeveynleri olarak öncelikle kendimiz var olan bu gerçeği kabullenip fazla alınganlık göstermeden öncelikle çocuğumuza ve öğretmenlerimize yardımcı olmalıyız. Çocuğumuzun bağımsız yaşayabilmesi için onlara eğitimlerinde desteklemeli, kendi başlarına işlerini yaptıklarında alkışlamalı ve devam etmeleri için desteği hiçbir zaman esirgememeliyiz.”

Okul Aile Birliği Başkanı Sevilay Develi’nin konuşmasını tamamlamasının ardından tören, öğrencilerin hazırladıkları oyunları sahnelemeleri ile sona erdi.