MURAT ARKAN

MALİYE BAKANI BİZE OSB KONUSUNDA PARA OLARAK NE İSTİYORSANIZ VERİRİM DEDİ

Önceki gün gerçekleştirilen İl ve İlçe başkanlarının katıldığı toplantıda tüm bakanların OSB (Organize Sanayi Bölgesi) konusunda teyakkuza geçirdiklerini belirten Boyalık, “Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile birlikte Edirne’de bir toplantı gerçekleştirdik. İl ve İlçe Başkanları ile özellikle ilçelerin sorunlarını bilen bizlerle toplantı gerçekleştirildi. Herkes kendi bölgesinde olan sorunları dile getirdi. Bizde Keşan olarak Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak tüm bakanlarımızı  teyakkuz haline geçirdik. Öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu bu projenin mihmandarıdır. Aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve Maliye Bakanımıza da Keşan’da yapılması gereken Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  projesini sunduk. Aldığımız cevap şu; Ben para olarak ne istiyorsanız veririm. Bunu net olarak kendi ağzından ifade etti. Hatta iş adamları ile gerçekleştirilen toplantıda da ifade etti. Böyle bir isteğinizde de Sayın Valim bana söyledi, gereken desteği veririm dedi. Bizi çok mutlu etti.” dedi.

ALPULLU ŞEKER FABRİKASININ AÇILMAMASI İÇİN HİÇBİR SORUN KALMADI

Alpullu Şeker Fabrikasının açılması için kotayı doldurduklarını belirten Boyalık, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ayrıca pancar kotası artması durumu vardı. Biz şu anda bu kotayı Trakya olarak doldurduk. Alpullu Şeker Fabrikasının açılmaması için hiçbir sorun kalmadı. Bir terslik durumu olmaması için ayrıca sözlü olarak söyledik. Alpullu Şeker Fabrikasının bölgemize ivme kazandıracağını ve açık kalması halinde bölgemizde pancar ekilişinin artacağını alternatif bir tarımın oluşacağını söyledik. Açılması  bizi mutlu eder. Bir ters durum oluşmamasını ifade ettik ve ilk ağızdan söyledik.”

TÜRKMEN VE SİĞİLLİ KÖYÜNDE BAMYA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN KÖYLÜLERİMİZ VAR

Türkmen ve siğilli köyünde bamya yetiştiriciliği yapan köylülere tarla verilmesi konusundan da söz ettiklerini belirten Boyalık, şunları söyledi: “Köylerde oluşturulan toplulaştırılma ile birlikte birçok hazine yeri ortaya çıktı. Bunların tamamının kullanımı Maliye Bakanlığına aittir. Bu yerlerin tamamen devletin malı olduğunu ve bu şekilde kullanılmasının yanlışlığı çok zamandır da bize geliyor. Gündüzler de bir arazi dağıtımı söz konusu. 20’şer dönüm. Koyun tepede ve Akhoca olduğu gibi bunun 40 dönüme çıkması gerektiğini ilettik. Türkmen ve Siğilli köyünde özellikle bamya yetiştiriciliği yapan köylülerimiz var. Özellikle fakir vatandaşlarımızın hiç toprağı yok. 5 dönüm tarladan bir dünya bamya yetişiyor. He gün büyüyor ve toplanıyor. İnsan gücüne dayalı çiftçiliğin arttırılması bizim en büyük projelerimizden birisi. Sayın Bakanımıza bu arazilerin birilerinin sürüp ekildiğini ve tespit edilmesi gerektiğini ve bu arazilerin 5’er,10’ar,20’şer dönüm dağıtımını söz konusu ettik. Bu bakan beyi de mutlu etti. İşte bununla gelin bize dedi. Hatta ileriye gideyim, Sayın Bakanımız bana telefonunu verdi. Bana bunları bir proje halinde getirin ve seçimden sonrada yanıma gelin diye belirtti. Bizde bunların hemen tespitlerini yaptıracağız. Keşan’ımız için istenecek her şeyi istedik. Hükümetin bütün birimlerinde Keşan’ımız için ne yapabilirizi konuşuyoruz. Projelerimizle de ortadayız. Seçim sürecinde tabi ki bir çalışmamızda var. Niçin insanların evet demesi gerektiğini söylüyoruz. Kimlerin hayır dediklerine bakıyorlar ve niçin evet diyeceklerini anlıyorlar. Özellikle Hollanda’da son günlerde olan olayları görüyoruz. Bunların hiçbiri bizim dostumuz değil. Bunlar kime destek veriyor. Hayır’a veriyor. PKK’ya silahları kim verdi. Bunlar verdi. Onun dışında hayır diyenlere bakın. Başlarındaki adam ne dediğini bilmeyen bir adam. Anlattığı bir fıkra var ki evlere şenlik bir fıkra. Atatürk’ün ilke ve İnkılaplarını sayamayan bir adam. İnşallah Keşan’da evet oyu kullanacaktır. Atatürk’ü ağzına dolamaktan ziyade  ancak bu ülkeye proje üreterek ve ülkenin istihdamına katkıda bulunabilirler. Bunlar sadece konuşuyorlar.”  

Açıklamasının sonunda Boyalık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Keşan’a geleceğini söyledi. Boyalık, “Sayın Bakanımız Keşan’da bulunan STK’ler, iş adamları ve muhtarlar ile Şapçı Ağadayı Restoranda yemekli bir toplantıda buluşacak” dedi.