AYŞİN SEÇİL GEZER

Erikli’de yaşanan su ve arıtma tesisi sıkıntısı hakkında Boyalık, “Bölgemizin çeşitli sorunları var. Bölge içerisindeki en büyük sorunu olan ilçe bence Keşan; çünkü nüfus yoğunluğu git gide artıyor. Tam bir ticaret merkezi, dört yol kavşağında bulunuyor. Maalesef son yıllarda iyi yönetilmiyor, iyi idare edilmiyor ve çeşitli eksiklikler ortaya çıkıyor. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan’ın bir açıklaması var, Erikli’nin su meselesine değinmiş. Erikli’nin su meselesini çözecek olan hükümetimizdir, devlettir. Yani DSİ eliyle yapılacak olan Erikli’ye su projesi kazandırma işi tamamen AK Parti Hükümeti’nin, Keşan’a, Erikli’ye yapacağı bir hizmettir. Altyapı konusuna gelince de bugüne kadar neredeydiniz? Erikli’de yaşayan insanların pislikleri arıtılmadan denize akarken, düzgün bir arıtma sistemi çalışmazken, bizim Çevre ve Şehircilik Mühendisi Başkan Yardımcımız Beyhan Nanta bu konuda defalarca açıklamalar yaptı biliyorsunuz ve duyarsız kaldın. Bugün diyorsunuz ki; ‘Yeni bir arıtma yapmayı planlıyoruz.’ Planlamayın bir an önce başlayın bu işler başlanınca olur, başlanmadan olmaz. Keşan’ın arıtmasını hükümetimiz yaptı ama bir teşekkür bile görülmüyor. Hala biz yaptık, biz başardık diye el ilanlarının başında fotoğrafları var. Hükümetin yaptığı bir işi biz yaptık demeyin, AK Parti yaptı ve yapmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

ÇEVRE KAMERA İLE DÜZELMİYOR, KAMERA DEMEK GÜVENLİK DEMEKTİR

Mehmet Özcan’ın; ‘Edirne İl Emniyet Müdürü’yle, TEDES sistemi hakkında görüşeceğiz ‘ ifadeleri hakkında da konuşan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın TEDES uygulaması ile alakalı açıklaması var. 2016 yılında TEDES ile alakalı bir açıklama yaptığında demiş ki; bu projenin Keşan’a yapılamayacağını belirtmiş; Malkara gibi anayollarda tuzaklar kurmak hoş bir şey değil o nedenle ben buna sıcak bakmıyorum, Tekirdağ’da iki tane kör noktaya kurulan kamera var, bu insanları mağdur ediyor, rampa aşağı inerken önümüzde iki ayrı yerden kamera çakıyor, çok kişiyi mağdur ediyor diye bir açıklama yapmış. 2017 yılında diyor ki Sayın Mehmet Özcan; bu proje hayata geçerse Keşan’ın etrafı düzgün olacak. Geçen yıl söylediğin ile bu yıl söylediğin birbirini tutmuyor. Geçen yıl demiş ki bu uygulama doğru değil, çok insanımız yalan yere ceza ödeyecek, hatta bu açıklamayı yaptıktan sonra Şoförler Odası Başkanımız Mahmut Demirkan; doğru demiş, bu uygulama Keşanlı sürücülerimize zarar verir, şeklinde bir açıklama yapmış, Sayın Mehmet Özcan’ı destekleyen. Bugün bakıyorum ki Mehmet Özcan ağzını değiştirmiş; bu uygulama hayata geçirilecek ve Keşan’ın çevresini düzeltecek. Kamera ile mi çevre düzeliyor. Çevre kamera ile düzelmiyor, kamera demek güvenlik demektir. TEDES uygulaması sadece güvenlik için kullanılırsa ayrı, ceza yazmak için kullanılırsa ayrı. Hepimizin canı yandı Malkara’daki uygulamadan. Keşan’da bu yoktu, şimdi Mehmet Özcan Keşan’a getiriyor. Cumhuriyet Halk Parti Belediyesi bunu da yapacak. Parkomatları yaptılar, parkomatları daha da geliştiriyorlar.”

BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İLE HAREKET EDİLİYOR

Yapılacak bir işte ortak akılın önemine dikkat çeken Boyalık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mesele bir işin nasıl yapılacağı değildir, bir işin yapılmasının kararı alınır, ortak akıl oluşturulur. Bu konuda bir açıklama yapmadan, ben yaptım oldu mantığı ile hareket ediliyor. Bir görüş hakkında, siyasi partilerin görüşü alınır, Keşan’da yaşayan halkın görüşü alınır, sivil toplum kuruluşlarının görüşü alınır, en önemli etken Şoförler Odası’nın görüşü alınır. Herkesin görüşü alındıktan sonra bir karar verilir. Ortak akıl dediğimiz aklı yürütmek lazım. Ama bunlar hiç olmadan geçen sene hayır dediği, geçen sene olmaz dediği işi bu sene olurunu yapmış. Allah hayırlı etsin. İnsanlar bunun kararını verirler. Keşan’a bundan 7-8 yıl önce doğal gazın gelmesini engellediler. Dediler ki; Keşan’ın kömürleriyle Keşan ısınabilir. Keşan’ın doğal gaza ihtiyacı yok. Yine söyleyen aynı Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticileri, başkanı. Bugün bakıyorsunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanı, yöneticileri diyor ki Keşan’a doğal gaz lazım, 2 yıl önce. Hükümetimiz Keşan’a doğal gazı getirdi. Bakın hava kirliliği oranı Keşan’da ciddi oranda düştü. Bu kullanım artmaya başladıkça Keşan’da hava kirliliği sorunu kalmayacak. AK Parti Hükümeti’nin Keşan’a verdiği değer büyüktür. Bugün hava kirliliği bitmişse bunun bir tek mimarı vardır; oda AK Parti Hükümetidir. Ben bu konuda her zaman destek olan Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu projenin tek kahramanı kendisidir. Oda AK Parti Hükümeti’nin Bakanıdır. Keşan’a verdiği değerdir.”

UYGULAMA OLSUN VEYA OLMASIN DEMİYORUM

‘TEDES uygulamasının hayata geçmesi için siz ne düşünüyorsunuz?’ şeklindeki soruya da yanıt veren Boyalık, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Uygulama olsun veya olmasın demiyorum ben, öyle bir derdim yok. Bir insanın dün söylediği ile bugün söylediği tutmazsa, dün bir belediye bu işe hayır derken bir yıl geçtikten sonra ben yaptım diyorsa burada bir şey aramak lazım. Bir insanın doğrusu vardır, ortak akıl dediğimiz olay bu. Olsun veya olmasın şeklinde bir ifade kullanmıyorum. Özellikle güvenlik paketinin mutlaka olması lazım. Her sokakta kamera olması lazım.”