HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, Keşan’da trafiğe kapatılan bazı cadde ve sokakların durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Hüseyin Boyalık, belediyenin aldığı bu karara önceleri destek verdiğini ifade ederek, “Bu caddelerin tamamı olmasa da belli bir kısmı trafiğe kapatılmalı. İnsanların gezebileceği gibi alışveriş merkezi tarzında bir çarşı oluşturulmalı. Belediyeyi bu aldığı kararda ben hiç yadırgamadım çünkü Keşan’ın güzel bir çarşıya ihtiyacı var. Bunu apar topar yapmanın da bir mantıksızlığı var yalnız. O çarşının etrafında bir tane bile araç park edecek yer yok, o yoğun araç trafiğini kaldıracak bir güzergah oluşturmadan kapatma kararı ne kadar doğruysa, böyle apar topar kapatılması da o kadar yanlış. Bunları yapabilmek için öncelikle orada insanların yürüyüş yolunu düzgün bir hale getirmemiz lazım. Caddeyi komple trafiğe kapatmak çözüm değildir. O caddelere alternatif bir güzergâh oluşturalım ama o caddelerde de tek sıra araç yürüyebilecek halde olmalı, yine araçların gezmesi lazım. Şu an bizim caddelerimiz üç sıra. Kalan iki sıra araç parkı yapılan yerleri kaldırıma katıp tek sıra araç işleyecek şekilde ayarlanmalı. Bizim Çevre Mühendisimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Beyhan Nanta’nın yapmış olduğu bir açıklama var. Beyhan Hanım bu konuda profesyonel olduğu için ondan da fikir alıyoruz zaman zaman. Balıkesir Çarşısı’nı örnek gösteriyor, ben fotoğraflarına baktım internetten, süper bir çarşısı var.” dedi.

BELEDİYENİN BU TAVRI EZİYET OLDU

Belediyenin bu tavrının bütün Keşan esnafına, Keşan halkına, trafikteki sürücülere eziyet olduğunu savunan Boyalık, şunları söyledi: “Ben Cumartesi günü iş yerimden çıkıp 45 dakikada emniyetin önüne gidebildim. İstanbul’da yaşamıyoruz, bir avuç Keşan’ız biz. Alternatif güzergahlarımız var ama bunun için bu işe efor sarf edecek bir belediyeye ihtiyacımız var. Önce kaldırımları, yolları düzenlemesi lazım. Hatta otomatik dubalar olmalı. Trafik çok sıkıştığında o caddeyi trafiğe açabilmeli. Cumartesi günleri o cadde açılmazsa, akşam trafiğinde açılmazsa hiç olmaz. Kaldı ki etrafında özel veya tüzel hiç otopark yok. Bu caddenin trafiğe kapanması için öncelikle Cumhuriyet Meydanı dediğimiz meydanın düzenlemesinin düzgün bir şekilde yapılması lazım. Oradan Büyük Cami Mahallesi istikametine doğru giden yollarda ıslah yapılmalı, yollar genişletilmeli. Eski Gelibolu Caddesi’ne bağlantı yolu mutlaka yapılmalı. Eski Gelibolu Caddesi’nde de girişten sonra da, Anafartalar Caddesi’nden Tekel Meydanı’na doğru gelen yol mutlaka tek yön olmalı. Hastane Caddesi’ne doğru çıkan yolu da Gelibolu Caddesi’nden gelen yola bağlayıp trafiği rahatlatabilirsiniz. Tabi bu benimkisi sadece bir öneridir, böyle yapılmalıdır demiyorum. Bunlar tartışılarak, esnafla uzlaşılarak yapılabilir.”

KEŞAN’IN TİCARETİNİ YÖNETEN, GELİRİNİ SAĞLAYAN ESNAFTIR

Hüseyin Boyalık, esnafı, ticaret adamını mutlu edemeyenin hiç kimseyi mutlu edemeyeceğini dile getirerek, “Keşan’ın ticaretini yöneten, gelirini sağlayan esnaftır. Keşan ticaret merkeziyken bir anda hengâmeye döndü, eğlence merkezi yaptılar. Önce Keşan’da ticaret yapan, iş yapan esnaf mutlu olmalı, para kazanmalı, huzurlu olmalı. Esnaf korunmalı. O yüzden ben ticaret adamlarının iyi fikirlerinin alınmasını, belediyenin buna göre davranması gerektiğini düşünüyorum. O caddeyle ilgili esnaflarla ortak bir çalışılma yapılsın, esnaf o kaldırımların, o düzenlemenin yapılması için ben eminim ki katılım payı bile verir ama belediyeye güvenmesi lazım. Esnaf belediyeye güvensin, düzgün bir şeyler yapacağına inansın, çıkarır o kaldırımın parasını cebinden verir. Çünkü adamın kaldırımı iyi olursa işi artacak. Esnafın yolu düzgün olursa, gelecek müşterinin aracını park edeceği otoparkı olursa işi iyi olacak. O caddenin trafiğe kapatılması mantıklı ama ben yaptım, dubaları koydum oldu diye yaklaşılması yanlış. Orada mutlaka bir çevre düzenlemesi yapılıp, alternatif yol güzergahlarının açılıp, esnafla uzlaşıp ondan sonra bu işlemlerin yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

KEŞAN KÖTÜYE GİDİYOR

Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nü de eleştiren Boyalık, şunları kaydetti: “Keşan Belediyesi’nde Ulaşım Hizmetleri diye bir birim olduğunu düşünmüyorum. Ulaşım Hizmetleri birimi olsaydı o ilk gün çıkan kaostan sonra Ulaşım Hizmetlerinin bu iş olmadı diyip, bir günde trafiğe açardı o yolu. Ulaşım Hizmetleri 14 gün bu insanlara eziyet çektirmemeliydi. Karda yaşanan arbedeyi kimse unutmasın. Zaten hiçbir zaman unutulmaz. Kar kalktı ama hala bazı yerlerde öbek öbek kar yığınları duruyor. Yolları açtıktan sonra onları koydular belli caddelerin başlarına barikat gibi. Böyle mantık dışı bir uygulama yok. Siz belediyesiniz, kendi imkanlarınız var. Kaldı ki kendi imkanlarınız yetmedi. Keşan’ın içinde, etrafında yaklaşık 50 tane özel firmanın kepçesi var. Halkın mutluluğu için, rahat ulaşım sağlaması için, esnafın rahat para kazanması için sürekli araçların gezmesi lazım. Bunun karşılığı parayla ölçülemez. Keşan’a bir tiyatro getiriyorlar milyarlarca para harcıyorlar ama kar küremesi için 50 milyar lira para verip kar küreme aracı kiralamıyor. Böyle bir zihniyet, böyle bir ulaşım hizmeti yok. Keşan imardan, trafikten, kıştan sınıfta kaldı. Bunların hepsini geçin, Keşan sosyal belediyecilikte, halkı mutlu etmek anlamında sınıfta kaldı. İnsanlar umutsuz. Evet, kar kalktı, her şey bitti ama yollardaki çukurlar duruyor. Neyle tıkayacağız biz bu yolları? Farkında olmadan araba bir çukura düşüyor, lastiği kesiliyor, jantı yamuluyor, ön takımı dağılıyor veya rahat bir ulaşım sağlayamıyor insanlar. O yüzden Keşan kötüye gidiyor. Bunun iyiye gitmesi için, ben AK Parti Keşan İlçe Başkanı olarak elimi taşın altına koymaya hazırım. Her zaman da üzerimize düşen hiçbir görevden kaçmayız. Ama belediyenin artık aklını başına alması icap ediyor.”