HABER MERKEZİ

Yenimescit Mahallesi’nde, İspat Cami Mahallesi’nde, Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde bir seçim atmosferi içerisinde olduklarını söyleyen Boyalık, “Keşan’ın düzgün yönetilmediğini defalarca dile getirdik. Bu sebeple de halkın teveccühünü almak için de sokaklarımızı geziyoruz. Sokaklarda gezerken çocukların olur olmaz yerlerde, inşaat yıkıntıları arasında oynadığını, uçurtma uçurduğunu gördük ve bundan rahatsızlık duyuyoruz. Keşan Belediyesi’nin 2014 yerel seçimlerinde Keşan’a verdiği sözler vardı. Bunlardan bir tanesi de gençlerin, çocukların oynayabileceği her mahallede parkların oluşturulacağı şeklinde sözleri vardı. 20- 25 tane tutmadıkları sözler var. Ama bizim için önemli olan çocuklar ve yaşlılar.  Çocuklara ve yaşlılara verdiği sözü tutmayan CHP Belediyesi’nden bir şey olmaz. Park olarak yapılan yerleri nargile salonuna çeviren bir belediye var. Çocuklarımıza değer vermeliyiz.  Keşan’daki çocuk parklarında nargile satışına izin veriliyorsa ve bunların adı çocuk parkıysa, çocuk parklarında sigara bile içilmez. Çocuklarımızı bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Bu sebeple Keşan Belediyesi Keşan halkına verdiği çocuk parkı sözünü tutmamıştır. Ama AK Parti Belediyesi olduğunda önce çocuklar ve gençler için bir şeyler yapacak. Sonra da yaşlılar için, çünkü yaşlılarımız da bizim için çok kıymetlidir.” dedi.

Keşan’da huzurevi yapılması konusunda epey yol kat ettikleri dile getiren Hüseyin Boyalık, “Keşan Belediyesi arsayı bize imarlı olarak daha 6 ay önce teslim edebildi. 5 yıl önce ‘Keşan’a huzur evi yapacağım’ diye söz veriyorsun, seçim beyannamesi bastırıyorsun 5 yıl boyunca bu sözü unutuyorsun. Emin olun ki şimdiki seçimlerde de ‘Keşan’a huzurevi yapacağız’ diye beyanat verecekler. Böyle bir mantık yok. Keşan halkını verdikleri sözleri tutmayarak kandırıyorlar. Seçim beyannamelerine bakın, tutulan söz yok. CHP’den aday adayı olacak biri çıkıyor ‘Keşan’a Kent Müzesi yapacağız’ diyor. Kent Müzesi yapmak zaten seçim beyannamenizde var. 5 yıldır niye yapmadınız? Neredesin Keşan Belediyesi? Keşan Belediyesi, hiçbir zaman bu işleri yapma taraftarı olmadı. Keşan’a enerji lazım, enerjik bir kadro lazım.  Bu kadro da AK Parti sayesinde Keşan’a gelecektir, Keşan bu hizmeti alacak.” şeklinde konuştu.

CHP’den Aday adayı olan Şenol Yalı, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Pazaryerini üstünü asma germe sistemiyle kapatacaklarını duyurdu. Pazaryeri projesi eleştirdiğiniz bir projeydi. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? şeklindeki soruya cevap veren Hüseyin Boyalık “Şenol ağabeyimiz kıymetli bir mimardır. Ama bu projenin başından sonuna kadar CHP’nin içinde olan biridir. Bu işler yapıldıktan sonra eleştirilmez, yapım aşamasındayken eleştirilir. İlk günden beri bu projeyi eleştiriyoruz. Oradaki insanlar 2 yıldır eziyet çekiyorlar. Yapıcı eleştiriler lazım, biz yıkıcı değiliz. Yapıcı olmak için Keşan Belediyesi’ni eleştiriyoruz. Pazaryeriniz üzeri kapatılmalı. Keşan’a bir tane de manifaturacılar için bir kapalı pazaryeri oluşturulmalı. Çok daha güzel değerlendirilebilirdi. Orasının adı pazaryeriydi. Belediye binası değildi. Keşan Belediyesi oraya bir beton yığını dikti. Bu, CHP’nin yaptığı en büyük hatadır. Kent Konseyi diye bir şey kurmuşlar, belediyenin arka bahçesi. Kent Konseyi kentin ıslahını, sağlığını düşünür. Niye konuşmuyorlar bu konuda. Biz hizmet etmek istiyoruz. Bu işe kalbini koyacak, emek harcayacak bir kadro lazım. Bu da AK Parti’de var. Bizler bu işe talibiz. Keşan’ın başarıyla 5 yıl içinde havasını, suyunu, yolunu değiştireceğiz. Keşan’da huzurla yaşayacağız.”