AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yaptığı açıklamada, partisinin geçtiğimiz Pazar günü geçekleştirilen olağanüstü kongresiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin eleştirilerine cevap verdi.

22 Mayıs’ta yapılan “Kutlu Yürüyüşe Devam” temalı 2. olağanüstü kongrenin, büyük bir coşku ve AK Parti’ye yakışır bir şekilde geçtiğini belirten Boyalık, “Kongremiz sonucunda tek aday olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım, partimizin 4. Genel başkanı olmuştur. 2023 hedeflerimize yönelik güçlü adımların atıldığı kongremizin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kongrenin hemen ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Genel Başkanımız Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. Hükümetini kurma görevini alarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başbakanı olarak göreve başlamıştır. Buradan öncelikle eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bu güne kadarki görev süresi ve partimizi tek başına iktidar olarak 2023 hedeflerine taşıdığından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

HİZMETLER YİNE TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEKTİR

AK Parti Genel Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın hükümeti kurma görevini almasının ardından yeni kabinenin belirlendiğini hatırlatan Boyalık, şunları söyledi: “65. hükümette, Edirne’den milletvekili seçilen ve daha sonrasında Sağlık Bakanı olan Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun yer almaması bizlerde üzüntü yaratmıştır.  Sayın Müezzinoğlu, her zaman Edirne'ye sahip çıkmıştır, büyük hizmetleri vardır. Ancak bu demek değildir ki hizmetler duracak, hizmetler yine tüm hızıyla devam edecektir. Mehmet ağabeyimiz tecrübeli bir siyasetçidir. İnşallah orada görev alacaktır. Makamlar çok önemli değil, önemli olan Türkiye sevdası hizmet anlayışıdır. Ve kendisi bundan sonra da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti sözcüsü olarak görevine devam edecektir. Gerek Edirne milletvekilliği, gerekse Sağlık Bakanlığı döneminde Edirne’mize ve Keşan’ımıza kazandırdığı yatırım, yaptığı hizmetlerden dolayı sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.”

OTURDUĞUNUZ YERDEN SİYASET YAPMAYI BIRAKIP, HALKIN İÇİNE KARIŞIN

Hüseyin Boyalık, Keşan Kaymakamı Nuri Özder ile gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleriyle ilgili CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin yerel basında yer alan eleştirilerine de cevap vererek, Dünkü yerel basında yer alan CHP İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin açıklamalarıyla ilgili olarak ise dikkat çeken bir konuya değinmek istiyorum. Erdoğan Gümülcineli, Kaymakamımız Nuri Özder ile yaptığımız esnaf ziyaretlerini eleştiren bir açıklama yapmış. Ancak açıklamasında kendi zaafını kendisi dile getiren Erdoğan Gümülcineli, ‘Kamuoyunda bu ziyaretin tek bir siyasi parti AKP ile yapılması sonucunda bana yoğun sitemler geldi; ‘Siz neden yoksunuz?’ diye’ bir söylemde bulunmuş. Evet, o sitemleri yapanlar gerçekten doğru bir şeyi söylemiş. Biz sizleri hiçbir zaman halkın arasında, esnafın yanında göremedik. Demek ki halkta sizin böyle bir çalışma yapmadığınızın farkındaki size böyle bir sitemde bulunmuş. Bizler bu görevi halkla iç içe, esnafımızın yanında olmak için kabul ettik. Sayın kaymakamımız da Keşan’ın mülki idare amiri olduğu için, iktidarın temsilcisi ile hükümetin temsilcisinin, esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunmasının normal olduğunu düşünüyoruz ve bu tür ziyaretlerimize sıklıkla devam edeceğimizi buradan dile getirmek istiyoruz. Oturduğunuz yerden siyaset yapmayı bırakıp, biraz sizler de halkın içine karışsanız, sizler de bu tür ziyaretler yapabilirsiniz. Ayrıca yaptığımız ziyaretlerin hiçbir tanesinde siyaset yapmadığımızı, tek amacımızın daha yaşanılabilir bir Keşan yaratmak olduğunu her zaman dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. O yüzden bu saatten sonra bu rahatsızlıklarınız devam edecektir, çünkü biz AK Parti İlçe Teşkilatı olarak her zaman halkın için, esnafımızın, vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ve iyi niyetli sayın kaymakamımızın da bu tür siyasi çatışmalar içersinde yer almasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.