Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’a yapılacak yeni hastane binası için belirlenen yer seçimine gösterdiği olumsuz tepkinin, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel tarafından başka taraflara çekilmek istendiğini ifade ederek, “Hayatım boyunca ve buradaki görev sürem içerisinde hiçbir rant işine bulaşmadım. Eğer illa arıyorlarsa kendi etraflarına baskınlar.” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Özcan, dün 10.30 sıralarında makamında kabul ettiği gazetecilere, yapılmakta olan asfalt çalışmaları ve gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Asfalt çalışmalarını bir plan dahilinde yürüttüklerini belirten Özcan, BAĞ-KUR Evleri, Kültür Merkezi ve Cezaevi civarlarında çalışmaların bugün yarın tamamlanacağını belirterek, “Ekiplerimiz yarın (bugün) Asri Mezarlık karşısında bulunan Sanatkarlar Toplu İş Yeri Kooperatifi’ne geçecek ve buranın ara yolları dahil tümünü yapacaklar.  Daha sonra şehir içi minibüslerinin güzergahlarında çalışmalara başlayacağız. Daha sonra da Atakent ile Bel-Kop kesimindeki yolların yapım ve onarımına başlayacağız” dedi. Tüm bu çalışmaları önümüzdeki Ramazan Bayramı’na kadar bitireceklerini de kaydeden Özcan, “Asfalt şantiyemiz bugüne kadar 8 bin 500 ton asfalt üretimi yaptı. Bu malzemenin tamamı Keşan için kullanıldı. Elimizde yeteri kadar asfalt yapacak kadar malzememiz var” diye konuştu. Özcan, önümüzdeki günlerde kaldırım çalışmasına Hükümet Konağı önünden başlayacaklarını bildirdi.

Konuşmasını yeni hastane binası için belirlenen yer ile ilgili tartışmalara değinerek sürdüren Özcan,  AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in yaptığı açıklamalara ilişkin şunları söyledi:

  ÇEVİKEL, RANT DİYORSA KENDİ ETRAFINA BAKSIN

“Rant rant deyip eğer Özel Keşan Hastanesi’nden bahsediyorsa hastane ilk kurulduğunda %30.3 hissem vardı. Başkan olduğumda %15, şu anda ise %2 hissem var. Oradan bir şey de beklemiyorum. Ben, bugüne kadar hiçbir rant işine karışmadım. Rant arıyorsa kendi etrafına baksın. Bizim söylemek istediğimiz şu: 1913 yılında buraya bir hastane yapılıyor. 1986’da 100 yataklı ilave oluyor. 1992’de ek binaya başlanıyor ve 2004 yılının sonunda da Başbakan 80 yataklı yeni binayı açıyor. 2 senedir de yeni hastaneyi konuşuyoruz.

AZ ÖTEDE 300 DÖNÜM HAZİNE YERİ VAR

Olacaksa o yerin hemen üstünde 300 dönümlük bir yer var. Madem karar vermişler yapsınlar. Vatandaş imza topluyor. Ben daha önce de söyledim, hekim olarak içime sinmiyor. Kendi meclis üyeleri de dedi. Aklın yolu bir. İyi bir şey yapılmasını istemek suç mu? Yok Aşağı Zaferiye Mahallesi’ni silmişim. Oranın Aşağı Zaferiye Mahallesi ile ne ilgisi var. Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki çalışmalarımız ortada. Nereden silmişim? Rant diyorsa, hastane ile ilgili ortak akıl lazımdı. Ben bakan olacağım ödenek bulamayacağım. Ödeneği ben çıkarıyorum. Daha iyisi olsun istemek neden hakkımız olmasın. 10 yıl sonra tekrardan başka bir yer aranacak. Binayı sığdırırsınız ama yanına yapılacaklar. Orada kimlerin arazileri var bakılsın çıkar meydana. O zaman rantiyeci kim çıkar meydana. İktidar olacağım ve bakacağım yerlere, nerede ne var diye. Nerede ne yerin olduğunu bilmedikleri için takılıp kaldılar.

İZNİ VERDİK GÜLE GÜLE YAPSINLAR

Verdik izni güle güle yapsınlar. İmza kampanyasını engelleyemezler. Bu da bir gerçek. En azından toplum demokratik tepkisini kullanıyor. Bundan neden gocunuyorsun ki? Hoş bir şey değil. Aşağı Zaferiye’nin ne çıkarı olacak ki oradan? Keşan bir bütün. Nereden biliyorlar İzzetiye mahalle olduğunda oranın sınırları içerisinde kalmayacağını?” 

VALİLİK ERİKLİ’DEKİ SU SPORLARI MERKEZİNİ GERİ İSTEDİ

2009 yılında Valiliğin, Erikli’de su sporları merkezi olarak tahsis edilen yeri İl Spor Müdürlüğü’nden tekrardan geri almak istediğini ifade eden Özcan, “Valiliğin böyle bir yazısı geldi. Sezonu bitirmek için süre istedik. Demek ki rahatsız oldular. Dün, Vali Bey’e cevap yazımızı gönderdik. İhtiyaçları olduklarını belirttiler. Binayı adam ettik, şimdi geriye istiyorlar. 4 yıldır binayı kullanıyoruz. Daha önceleri kimin kaldığı belli değildi.”