HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Dün saat 09.45 sıralarında, Keşan-Gelibolu kara yolu üzerinde buzlanma nedeniyle 150 metrelik mesafede meydana gelen 5 ayrı trafik kazasında 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

Keşan’dan Gelibolu istikametinde seyreden ve Bahçeköy yol ayrımına yaklaştığı sırada yolun buzlanması nedeniyle kontrolden çıkarak kaymaya başlayan Hasan Kemal (56) yönetimindeki 34 HZ 3661 plakalı otomobile, arkasından gelen Harun Dikmen yönetimindeki 22 PE 666 plakalı panelvan çarptı. Daha sonra meydana gelen ikinci kaza da, önündeki ilk kazayı görerek fren yapan ve kaymaya başlayan Efkan Şahin yönetimindeki 39 LP 188 plakalı otomobile de arkadan gelen Yordon Vasilen’in kullandığı PB 5288 ÇM çekici ve PB 8974 EH dorse plakalı TIR’ın çarpmasıyla oldu. TIR’ın durduğunu fark ederek fren yapmaya başlayan Metin Baştürk yönetimindeki 59 LL 373 ve Alaattin Demirel yönetimindeki 59 EL 311 plakalı otomobiller de birbirine girdi. Arkadan gelen Erten İşkan yönetimindeki 22 FZ 233 plakalı kamyonete de arkasından gelen Emin Bayırlı idaresindeki 22 PE 070 plakalı otomobil çarptı. Ardı ardına yaşanan kazaların sonuncusu ise yolda yavaş giden ancak yine de duramayan Hasan Abdi yönetimindeki KOE 7070 plakalı otomobilin bariyerlere çarpmasıyla meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine çok ayıda polis, jandarma ve ambulans ekibi sevk edildi. Kazada hafif şekilde yaralanan Metin Baştürk, Deniz Bayırlı, Efekan Bayırlı ve Neşe Bayırlı ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle trafik, yaklaşık bir saat Keşan’dan Gelibolu yönüne kontrollü olarak verildi. Kazaya karışan araçların yoldan kaldırılması ve Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmasının ardından trafik normal seyrine döndü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.