SONGÜLKONAR

Yapılan Belediye Meclisi Toplantısı’nın ardından, İYİ Parti ve CHP grubunun oylarıyla Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na sahillerin kiralanma yetkisinin verilmemesi üzerine Çakırlar, meclisin kararının üzerine söz söylenmemesi gerektiğini dile getirdi.

“PLAJLAR HERKESİNDİR, DENİZ HEPİMİZİN ORTAK MALIDIR”

Halkın faydalanması gereken alanların, başka sebeplerle kullanılmasının kabul edilebilecek bir şey olmadığını ifade eden Çakırlar, “Saros Körfezi’nde bazı alanlar,  NATO’nun çıkarma alanına, tatbikat alanlarına giriyor. Zaten kıyı şeritlerinin, normalde halka açık olması lazım. Orman ve Çevre Müdürlüğü’nden 49 yıllığına bu alanları kiralayan şirketlerin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla halkın faydalanması gereken alanlar, eğer başka sebeplerle kullanılıyorsa bu kabul edilebilecek bir şey değil. Niye kabul edilemez? Plajlar herkesindir, deniz hepimizin ortak malıdır. Adam orada kendisine 5 dönüm yer alır, oraya tesis kurar, orada kimsenin söyleyecek bir şeyi yoktur. Ama kendilerine ait olmayan yerleri ‘nasılsa ben buradan bir yer aldım, bunu biraz daha genişleteyim bir yerlerden ses çıkmaz’ mantığıyla bakılıyorsa bu doğru değil. Doğru olmadığını da hukuka saygısı olan herkes biliyordur. Dolayısıyla mecliste, kanuna aykırı olan her şeye karşı olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“KONUŞULMASI GEREKEN ŞEY, ‘KIYI KESİMLERİNİN KİRALANMASININ HUKUKA AYKIRI OLMASIDIR”

Belediye meclisinin sahillerle ilgili aldığı karar ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Çakırlar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Belediye meclisindeki arkadaşlarımızın böyle bir karar almalarının mutlaka haklı bir gerekçesi vardır. Keşan halkına ait bir alanın ihaleye çıkarılmasının tartışılmasını bile doğru bulmuyorum ama maalesef günümüzde bu durum tartışma konusu oluyor.  Belediye meclisinin aldığı karara herkesin saygı duyması lazım. Ha devlet kiraya vermiş ha Helvacıoğlu? Ne fark eder? Ben söyleyeyim ne fark eder. Verilen bazı sözler vardır, bu sözler tutulamaz. Sadece bu fark eder.  Burada konuşulması gereken şey, ‘kıyı kesimlerinin kiralanmasının hukuka aykırı olmasıdır.”