AYGÜL KONAR

BAŞVURULAR 23 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Hibe desteğinden, Keşan Lokantacı Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odasına 17 Mayıs 2021 tarihine kadar kayıtlı olan esnaf ve sanatkârların yararlanacağının altını çizen Çakmak, şunları söyledi: “Korona belası nedeniyle, bir buçuk yıldan beri işletmeleri kapalı ve kısıntılı olarak, bir açık bir kapanan üyelerimize, Cumhurbaşkanımız 20.05.2021 tarihli ve 3998 sayı kararı ile Ticaret Bakanlığımız tarafından Hibe desteği verileceği açıklanmıştır. Hibe desteğinden, Keşan Lokantacı Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odamıza 17 Mayıs 2021 tarihine kadar kayıt olan esnaf ve sanatkârlarımız yararlanacaktır. Başvuralar e-devlet üzerinden yapılacaktır. Başvurular 25 Mayıs’ta başlayıp, 30 gün süre sonunda 23 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edecektir. Yaşanacak yoğunluğu önlemek amacıyla T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre başvurular yapılacaktır. 0 olan 25 Mayıs Salı günü, 2 olan 26 Mayıs Çarşamba, 4 olan 27 Mayıs Perşembe, 6 olan 28 Mayıs Cuma, 8 olan 29 Mayıs Cumartesi günü olmak üzere 30 Mayıs-23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm üyelerimiz başvuracaklardır.”

ÇAKMAK, 5 BİN TL HİBE ALACAK ÜYELERİ ŞÖYLE SIRALADI:

Çay ocakları, kahveler, kantinler, internet kafeler, bar, birahane, meyhane, bilardo salonu, spor tesisleri, düğün salonu, gazino, gece kulübü, tavernalar, öğrenci yurtları, pansiyonlar, oyun makineleri, nikâh salonları, dans, pist ve diskotekler, çay bahçeleri, forum tutma ve vücut geliştirme yerleri.

3 BİN TL HİBE ALACAK ÜYELER İSE ŞÖYLE:

Çorbacılar, ciğer, kokoreç ve kebapçılar, döner lahmacun ve pideciler, seyyar yemek faaliyetleri, gözleme ve mantıcı, fast food, hamur tatlı ve kadayıfçılar, börekçiler, büfeler (alkolü-alkolsüz) satışı, tezgâhlarda balık ve su ürünleri satışı, pastane ve tatlıcılar, köfteciler lokantalar, restoranlar (içkili-içkisiz), otel ve konaklama yerleri, yiyecek ağırlıklı büfe ve kafeteryalar, dondurma faaliyetleri, lokallerde içecek sunumu, dondurma imalatı, spor ve eğlence kursları, kreşler, boza salep sunumu, pizzacılar, dışarıyı yemek sunumu, bağımsız müzisyen ve ses sanatçısı, konferans vb. organizasyon faaliyetleri, çadır ve karavan kamp alanları, kısa süreli konaklamalar, tatil amaçlı pansiyon işletmeleri.

Çakmak, açıklamasının sonunda, başvurularında sıkıntı yaşayan üyelerin odaya müracaat etmeleri gerektiğini önemle vurguladı.