HABER MERKEZİ

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, gazetemizin 16 Mart 2017 Perşembe günkü sayısında İpsala’da cami ismi tartışması” başlığıyla yer alan haberle ilgili yaptığı açıklamada, caminin isminin değişmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Tüm yapım giderlerinin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu tarafından karşılanarak yaptırılması sebebi ile caminin isminin değiştirilmeyeceğini ifade eden Kerman, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Ahmet Uğraş Uybaş açıklamasında, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun 16 Nisan da yapılacak referandum çalışmaları esnasında yapmış olduğu bir konuşmasında, ‘Ulu önder Atatürk’ü darbeci, Cumhuriyeti düşman, Cumhuriyet devrimini yapan yurtseverlere de kanı bozuk’ dediğini, bu ifadeleri şiddetle kınadıklarını, her ne kadar camii yapımına katkıları olmuş olsa da bu nedenle Bayrambey Mahallesi’nde bulunan ‘Rabia Kadıoğlu’ Camiinin isminin belediyemizce derhal değiştirilmesini talep etmiştir.

Söz konusu camiinin tüm yapım giderleri Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’nun eşi hanımefendi Sayın Rabia Kadıoğlu tarafından karşılanarak yaptırılmış ve milletimizin hizmetine sunulmuştur. Bu nedenle de ismi ‘Rabia Kadıoğlu’ olarak belirlenmiştir.

CHP İlçe Başkanı, Sayın Necmi Kadıoğlu’nun konuşmasının tamamını okumuş olsa idi. Kendi çıkardığı sonuçla hiçbir alakasının olmadığını çok rahatlıkla görecekti. Ama amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek olanların bu açıklamalarına hiç şaşırmadık.

Sayın Kadıoğlu konuşmasında, Cumhuriyet değerlerine bağlı olduğunu açıkça beyan etmiş, konuşmasında Sultan Abdulaziz’i, Abdulhamid’i, Osmanlı’nın yıkılışını, Atatürk ve Menderes’e yapılan haksızlıkları, 12 Eylül 1980 darbesini ve 28 Şubat Postmodern darbe girişimini kastetmiştir. Konuşmanın hiçbir bölümünde Cumhuriyete ve Atatürk’e yönelik bir hakaret söz konusu değildir. Bu değerlere karşı olan ve hakaret edecek bir Ak Parti mensubu da yoktur.

Sayın Kadıoğlu bilahare yapmış oldukları açıklamalarında söz konusu konuşması ile ilgili olarak gerekli izahatlarda bulunmuştur.

Bu nedenlerle; CHP İlçe Başkanının yapmış olduğu gerçekle ilgisi bulunmayan, iyi niyetle de ilişkilendirilmesi mümkün olmayan açıklamaları nedeniyle, İlçemize bir camii kazandıran Sayın Rabia Kadıoğlu’nun adını taşıyan camiinin isminin değiştirilmesi gibi bir tasarrufta bulunulması mümkün değildir. Milletimize böyle güzel bir camii kazandırdığı için Sayın Rabia Kadıoğlu hanımefendiye tüm İpsala Halkı adına çok teşekkür ediyoruz.”