SONGÜL KONAR

Keşan'daki araç trafiğinin azaltılması için alınan bazı kararlar kapsamında, daha önce yolcu aldıkları Anafartalar Caddesi girişindeki minibüs durağına girişleri yasaklanarak, şehir merkezinden çıkış istikametlerinin Cumhuriyet Caddesi'nden sağlanması iletilen köy minibüslerinin bu karar uymaya başladığından bu yana işlerinde ciddi şekilde düşüş yaşandığından dert yanan esnaf, sabah erken saatlerde, Anafartalar Caddesi girişindeki minibüs durağında toplanarak, basın açıklamasında bulundu.

Alınan kararın ardından, köylüleri taşıyan minibüslerin bu durağı kullanmamasından dolayı sadece kendilerinin değil, köylülerin de ciddi şekilde mağdur olduğunu dile getiren esnaf adına söz alan Yavuz Yılmaz, uygulanmaya başlanan kararların, “Trafik sorunu” kapsamında alınmasının yanlış bir teşhis olduğunu ifade ederek, “Keşan’ın trafik sorunu var demek yanlış bir teşhistir. Sorun trafik değil otopark sorunudur. Bu duraktan yolcu alan birkaç minibüsün rotasını değiştirmekle Keşan trafiğini çözüme kavuşturmayı amaçlamak yanlış bir harekettir. Sağlı sollu araç parkları olmasa buranın trafik sorunu olur mu? Ben eski yönetime de bu durumu bildirdim ve ruhsat vermeleri halinde kendi yerime katlı otopark yapabileceğimi söyledim. Fakat komşuluk payı çektirilince alan daraldığı için olmadı. Biz buranın 30 yıllık esnafıyız. Yapılan düzelmeme ile ciromuzda yüzde 30 azalma vardır.” dedi.

Bu karar alınırken, çevredeki esnaftan hiçbir karar alınmadığını ve uygulamanın bu şekilde hayata geçirildiğini söyleyen Yılmaz, “Gelen her yönetim, 'Biz bunları yaptık, bunları kazandırdık' anlayışı ile geliyor. Ekonominin gidişatı zaten bozuk, bir de böyle durumlar olunca, buradaki esnafın birçoğu, bu iş kaybıyla Bağkur'unu, sigortasını yatıramıyordur. Bu durum, tüm esnafların işçi çıkarmasına neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Bahse konu uygulamanın, köyden gelen vatandaşları da olumsuz etkilediğinin altını çizen Yavuz Yılmaz, köylülerin kendilerine bu konuda şikayetlerde bulunduğunu ifade ederek, “60 yaşındaki büyüklerimiz, buradaki esnaflardan yaptıkları alışveriş sonrası aldıkları poşetleri köy minibüslerinin olduğu yere taşıyamayınca, taksi ya da minibüs ile götürmek zorunda kaldığını söylüyorlar. Bunların hepsinin maliyet olduğunu söyleyen köylülerimiz, 'Sizin başkanınız galiba köylüyü istemiyor' diyorlar.” dedi.

Seçime 1 hafta kala ziyaretlerde bulunanları, seçimden sonra bulamadıklarını dile getiren Yavuz Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Bu karar kimseye danışılmadan alınan karar. Buradaki durağın kaldırılması tüm esnafları ve köylüleri olumsuz etkiledi. Sayın Belediye Başkanımız bize bir randevu versin ya da bizi ziyaret etsin. Fikirlerimizi alsın." derken, diğer esnaflar da, şunları söyledi; "Bu uygulamayı 100 kişiye sorsunlar bakalım kaç kişi iyi olum diyecek. Mahalle arasına köy minibüsünün güzergahını vermek yanlış. Biz bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, aksi halde hem esnafın, hem de köyden gelen vatandaşların mağdur olacağının bilinmesini istiyoruz.”