DSP (Demokratik Sol Parti) Keşan İlçe Teşkilatı eski basın sözcüsü ve parti üyesi Cavit Deniz, dün yaptığı açıklamada, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen partilerin, oluşturulacak platformda biraraya gelmeleri gerektiğinin altını çizdi.

KEŞAN’DAKİ YÖNETİMLERİN DE ÜSTLERİNE DÜŞEN GÖREV VAR

Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi konusunda mutabakat yapmış siyasi partilerin Keşan’daki yönetimlerinin üstlerine düşen görevlerin bulunduğunu belirten Deniz, Bugüne dek partilerin ilçe merkezlerinin, çatı adayını destekleyen birliktelik platformu olarak biraraya gelmeyerek, oturdukları yerden açıklama yapmakla konuyu gündeme taşımaları siyaseten tembelliktir. Gönül arzu eder ki; CHP, MHP, DSP, DP’nin Keşan’daki sorumluları biraraya gelmeli. Bu çatıyı destekleyen platform adına yerelde bir bildiri yayınlamaları gerekir. Bu işler için zaman ayırmak gerekir. Keşan’da partilerin çeşitli görevlerinde bulunan kişileri duyarlılığa davet ediyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun alacağı oy oranı üzerinden tahmin yürütmekle ne iktidar partisinin ne ana muhalefet partisinin ilçe başkanı görevini yapmış olur. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun başarılı olması veya makasın çok daralması noktasında 2015 genel seçimlerinde başbakan bir çatı adayında sağlı sollu ittifakın gerçekleşeceğini ve AKP’ye karşı çok sarsıcı bir alternatif olacağını düşünüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı bu nedenle şanstır.” dedi.

GEÇ BİLE KALINDI

Edirne’de bugüne kadar Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyenlerin bir masa etrafında buluşarak kamuoyuna bir mesaj vermelerinin gerektiğini ifade eden Cavit Deniz,Bana göre bu konuda gecikmiş bir durum var. Bu durumdan üzüntü duyuyorum. İlçe yönetimlerinin bu süreçte yüklendikleri görevin bilincinde hareket etmeleri gerek. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzdesi üzerinde harcanacak zaman kadar, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları ve bir çalışma içerisine girilmesi lazım. Neden girilmiyor? Siyasal tembellik. Yani . Bu durum Keşan’da gelenek haline gelmiş oldu.” şeklinde konuştu.

PLATFORMDA KONUŞULMALI

Sandık başına gitmeyen seçmenlerin en kötü yöneticiyi seçtiğini dile getiren Deniz, Bu nedenle sandık başına gitmeyenlerin ve geçersiz oyların değerlendirilmesinin yapılması lazım. Bu konuda neler yapılabileceğinin ortaya konması lazım. Bu konu bir platformda konuşulmalı. gibi sözlerle bu işi magazinselliğe dökerek avutmasınlar. Keşan’da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen siyasi partilerin biraraya gelmesiyle oluşturulacak toplantıda değerlendirilmesi gerekenler var.” dedi.

 Halkın ilk kez Cumhurbaşkanı seçtiğini dile getiren Cavit Deniz, sözlerini şöyle sonlandırdı: Bu konuda bir rehavet var. Siyasi parti ilçe merkezlerinin bu konuda duyarlı olması çok önemli. Halkta motivasyonu uyandıracak, siyasal tembelliğe mahkum olmuş ilçe merkezlerini uyandırmamız gerekir.”