SONGÜL KONAR

“KIŞ MEVSİMİNDE HAYVANLAR YİYECEK BULAMADIĞI İÇİN AÇ KALIYORLAR”

Sokakta yaşayan hayvanların yaz mevsiminde yiyecek bulduğunu ancak, kış mevsiminde bulmakta zorluk çekildiğini ifade eden Cebeci: “Kış mevsiminde hayvanlar yiyecek bulamadığı için aç kalıyorlar. Hatta elinizdeki poşetlerde yiyecek olabileceğini düşünerek, almaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu son derece üzücü bir durumdur. Sadece Keşan içinde değil; ilçeye bağlı olan yerlerde yol üzerinde hayvanlar var ve aç durumdalar. İnsanlar sahil bölgelerine ya da köylere araçlarıyla giderken bayat ekmek alıp, yol kenarlarında belli yerlere bırakmalarını istiyoruz. Çünkü bazı köylerimizde sahipsiz hayvanlar var ve onların çok fazla beslendiğini düşünmüyorum. Yol güzergâhı üzerindeki köylerimizde ise, hayvanların beslediğini de görüyoruz,” dedi.

“SOKAK HAYVANLARINA HİZMETLER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Sevinç Cebeci sözlerine şöyle devam etti: “Derneğimizin yanı sıra; Keşan Belediyesi de, elinden geldiğince, sokak hayvanlarına yiyecek ya da diğer hizmetler vermeye çalışıyor. Ama yetersiz kalınıyor. Bundan dolayı insanlarımız biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bir paket makarna 1 TL onu alıp, haşlayıp yol kenarına konulduğunda en azından hayvanlar karınlarını doyurma şansları olur. Bazı hayvanların ağlayarak yemek yediklerine şahit oluyoruz.”

“KEŞAN GİBİ BÜYÜK BİR İLÇEDE DUYARLI İNSANLAR ÇIKACAKTIR”

Dernek olarak, can evi adıyla bir barınak kurduklarını belirten Cebeci, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu barınağı artık, tüm Keşanlılar biliyor. İnsanlarında bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. İnsanların ellerini vicdanına koyup, en azından çöpe atacağımız yiyecekleri hayvanlara verelim yesinler. 1 kap yemek bir hayvanın hayatını kurtarmak anlamına geliyor. Keşan gibi büyük bir ilçede duyarlı insanlar çıkacaktır. Allah’ın yarattığı canlara sahip çıkmamız gerekiyor.”