AYGÜL KONAR

Cebeci yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde sahilde karşılaştığı üzücü olaydan bahsetti. 

“TÜM VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Kurulacak olan standın KE-HAYKO’ya destek amaçlı olduğunu önemle vurgulayan Sevinç Cebeci, “Keşan’da Cemile Nişancı adında bir arkadaşımız, sokak hayvanlarının tedavisi ve bakımı için bugün Artı Çarşı’da stant kuracak. Bu stant KE- HAYKO’ya destek amaçlı açılacak. Orada bütün hayvan severlerin getirmiş olduğu yiyecek, içecekler satıldıktan sonra sokak hayvanların tedavileri için kliniğe verilecek. Bu etkinlik bizi çok sevindirdi. Tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz, biz de destekleyeceğiz. Evlerinde yapabilen vatandaşlarımızdan kek, börek, çörek istiyoruz” diye konuştu. 

“VATANDAŞLAR MAMA ODAKLARINDAN MAMA ALMALARI YERİNE ORALARA MAMA BIRAKMALILAR”

Geçtiğimiz günlerde sahilde karşılaştığı üzücü olayla ilgili konuşan Cebeci, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan Belediyesi sahillere belli noktalara mama odakları koydu. Mama odaklarına koyulan mamaların, sahilde bazı vatandaşlar tarafından alındığı görüldü. Belediye tarafından tespit edilen şahsa dava açıldı sanırım. Aynı olay ile Danışment’te ben de karşılaştım. Yaşı başını almış bir çiftin torbayla mama odağından mama aldığını gördüm. Bunu yapmalarının nedenini sorduğumuzda kendi köpekleri için böyle bir şey yaptıklarını söylediler. Bu yanlış. Eğer kendi köpeğiniz var ise bakmasını ve doyurmasını bilemiyorsa sahiplenmeyecekler. Sokak hayvanlarının rızkını almak çok ayıp. Sokak hayvanları zaten açlığa mahkûm edilmiş. Bir de sokak hayvanları için koyulan mamaları almak hiç hoş değil. Bu utanç verici bir durum. Küçük çocuk olsalar büyükler uyaracak, ama bunu yapanlar yaşını başını almış insanlar. Yazın Erikli’de, belediye ekipleri mama odaklarına mama dökerken, vatandaşların torbalarla kedileri için sıra beklediklerini gördüm. Siz kendi kedinize kendiniz bakmak zorundasınız. Alamayacak güçte olan insanlara belediye de biz de destek oluyoruz. Sokak hayvanlarının rızkına el uzatmak haramdır. Vatandaşlar mama odaklarından mama almaları yerine oralara mama bırakmalılar, bayat ekmek bırakmalılar. Onların koyması gerekirken almaları büyük bir terbiyesizlik. Bununla karşılaşınca utanç duydum.”

“KÖYDE HAYVANLARIN KISIRLAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Köylerde sahipsiz hayvanlar için muhtarların belli noktalara mama odağı koymasını isteyen Cebeci, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Köylerde de çok sahipsiz hayvan var. Muhtarlıkların köylerde de belli noktalarda mama odakları koymasını istiyoruz. En azından sahipsiz, bakılmayan aç kedi-köpeklerimiz mama odaklarının olduğu yererde karınlarını doyurabilir. Köylerde köpekler kısırlaştırılmıyor, hayvanların da annelik duygusunu tatmaları isteniyor. Köpek doğum yaptıktan sonrada sütten kesip, yavrulardan tek bir tane erkek yavruyu alıp diğerlerini ormana atıyorlar. Bu çok yanlış. Böyle yapacaksan bakma daha iyi. Yazık değil mi diğer yavrulara, anneye. O yüzden köyde hayvanların kısırlaştırılmasını istiyoruz.”