AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, dün yaptığı açıklamada, geçen cumartesi günü Destek Kıtaları kavşağında meydana gelen trafik kazası sonucu yeniden gündeme gelen Keşan’ın kavşak sorunu hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Parti olarak daha önce hazırladıkları kavşak projeleri hakkında bilgi veren Çevikel, “Keşan da özellikle 3 kavşakta bu yıl içerisinde düzenleme yapılması ısrarımız hâlâ devam etmektedir” dedi.

 

 

 

Açıklamasına geçen cumartesi günü trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek başlayan Çevikel “Kaza sonucu hastanede tedavi gören yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kaza bize büyük bir üzüntü yaşatmıştır. Bu nedenle hem Yeşilköy halkına hem de Yenimuhacir halkına sabırlar diliyorum” dedi.

 

KAVŞAK SORUNUMUZ BİR KEZ DAHA GÜNYÜZÜNE ÇIKTI

Kendisinin de bir trafik kazası sonucu ağabeyini kaybettiğini ve bu nedenle yaşanan acının ne kadar büyük bir acı olduğunu bildiğini belirterek konuşmasını sürdüren Çevikel, sözü Keşan’da yaşanan kavşak sorununa getirerek şunları söyledi: “Bu kazadan sonra bizim sıkça dile getirdiğimiz Keşan’ın kavşak sorunu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Ben daha önceki açıklamalarımda kavşakların yapılmasının aciliyetini defalarca dile getirdim. Bu konuda yaptığımız çalışmaları da sık sık kamuoyu ile paylaştık. Keşan’da özellikle 3 kavşakta bu yıl içerisinde düzenleme yapılması ısrarımız hala devam etmektedir. Biz kavşaklar için hazırladığımız projeler ile kavşakların dal-çık şeklinde yapılmasının uygun olduğunu kanaatine vardık. Projemizde kavşaklarımız ışıksız ve köprülü şekilde hazırlanmıştır. Kavşakların eskiz ve zemin projelerini hazırlatıp hem Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne hem de Sağlık Bakanımıza sunduk”.

 

Keşan’dan geçen Çevre Yolu’nun transit şekilde devam etmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Çevikel, Enez Yolu ve Sanayi Kavşağı’ndaki bağlantıları da üstten köprülü bağlantı şeklinde olmasının daha sağlıklı olacağına dikkat çekti.

 

KAVŞAKLAR İÇİN KARAYOLLARI NİSAN AYINDA KARAR VERECEK

Keşan Gelibolu ve Keşan Malkara Karayolu’nun bakım onarım ihalesini alan şirketin yapacakları çalışmalara kavşakların dâhil olmadığını, ancak ek ihale yaparak kavşakların yapılabileceğini de belirten Çevikel,Ancak biz kavşakların da bu çalışma kapsamına alınması için ısrarımızı sürdürdük ve MAKYOL Şirketinin de talebiyle, ek ihalenin bir an önce yapılarak kavşakların biran önce yapılmasının elzem olduğu ancak Keşan-Gelibolu Karayolu’ndaki çalışmaların sona ermesinden sonra yapılabileceği bilgisi bize iletildi. Tahmin ediyorum Nisan ayı ortalarına kadar Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bir karar vermesi gerekecek. Şayet Nisan ayı ortalarında bu karar çıkarsa hemen ihaleler yapılarak, yol yapım çalışmalarının tamamlanmasından önce kavşakların yapımına başlanmış olunacak. Böylece yaz sonuna kadar kavşaklar bitmiş olacak. Bunun sonunda da Keşan-Enez Karayolu’nun iyileştirme çalışmaları program dâhilinde 2015 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Aldığımız bilgiler bu yöndedir” diye konuştu.

 

 2. ERİŞKİN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’Nİ BAKANIMIZA SÖYLEYECEĞİM

Cumartesi günü meydana gelen kazanın ardından bir kez daha gündeme gelen ve Keşan Devlet Hastanesi’nde kurulmasına çalışılan 2. Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi’nin aciliyeti hakkında görüşleri sorulan Çevikel, şöyle konuştu: “Kesinlikle bu durumu Sağlık Bakanımıza ileteceğiz. Bu ünite için yeni yapılacak olan hastanenin beklenmesine gerek yok. Bizim defalarca anlatmaya çalıştığımız yeni hastanenin ne kadar önemli olduğudur. Biz eğer hastane yerini 3 yıldır tartışacağımıza hastanenin yapımına başlayabilseydik şimdi kazalarda daha az can kaybı yaşayabilirdik. Şu an yer konusunda ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük”.