7 Haziran Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde Edirne’den CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Milletvekili seçilen Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, dün Keşan İlçe Teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Saat 19.00 sıralarında Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’ne gelen CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve beraberindekileri burada CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yönetim kurulu üyeleri ve partililer coşkuyla karşıladı.

GÜMÜLCİNELİ: ÖRGÜTÜMÜZ, PARTİLİLERİMİZ GÖREVLERİNİ YAPTI

Ziyarette ilk olarak CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli konuştu. İlk olarak misafirlere ve Keşan’dan katılan partililere teşekkür eden Gümülcineli,  Gaytancıoğlu ve Bircan’ı kutlayarak başarılı ve iyi görevler temennisinde bulundu. Yoğun ama keyifli bir seçim süreci geçirdiklerini ifade eden Gümülcineli şöyle konuştu:  “Örgütümüz, partililerimiz ciddi anlamda görevlerini yaptılar.  Ben emeğini katan, verdiğimiz görevleri layıkıyla yapan, balkondan seyretmeyen, sahada özellikle verdiğimiz görevleri layıkıyla yapıp parti bilinci sorumluluğu içinde yerine getiren arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.  Seçim sürecinde sağlıklı bir düzenimiz oldu. İyi bir çalışmamız oldu. Bu sandık sonuç tutanaklarının ıslak imzalı belgelerinin İlçe Seçim Kurulu’ndan alınmasına kadar arkadaşlarımız görevlerinin başında oldular. Keşan’da ilk defa %100 ve zamanında belgeli, ıslak imzalı sonuçlar elimizde oldu. Bunda hepimizin katkısı ve emeği var” dedi.

İKTİDAR OLMAK, HÜKÜMETİ KURMAYI HEDEFLEDİK

Seçim sonucunda elde edilecek olan başarı ile ülkede iktidar olmayı, hükümeti kurmayı istediklerini de kaydeden Gümülcineli, seçim beyannamesi ile vatandaşa ülkenin bütünlüğünü, milletin menfaatlerini önde tutan projeler sunduklarını da ifade ederek, “Oluşacak hükümette bu projelerimiz mutlaka dikkate alınacaktır. Bundan Türk Halkı kazançlı çıkacaktır” diye konuştu. Gümülcineli, sözlerinin sonunda seçim çalışmaları sırasında izne ayrılarak onlarla birlikte çalışan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ayrıca çok teşekkür ettiklerini de kaydetti.

ÖZCAN: 3-0 YAPAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZÜNTÜLÜYÜM

Gümülcineli’nin ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 2 konuda çok mutlu olduğunu belirterek, bunların da Edirne’de partilerinin aldığı oy aranı ile Türkiye’de bir numara olduğunu gösterdiği ve Türk seçmeninin demokrasisine sahip çıkması olduğunu söyledi.  Seçim için 20 gün izne ayrıldığını ve ilçe teşkilatı ile birlikte çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Özcan, CHP’nin tek başına iktidar olamadığı ve Edirne’de 3-0 yapamadıkları için üzüntülü olduğunu söyledi.

BOZKURT: TOP SİZDE

CHP Edirne İl Başkanı Bozkurt da konuşmasında seçimlerde sandıklara sahip çıktıklarını kaydetti. Edirne’nin 256 köyünden 180’inde ve Edirne merkezinde partilerinin birinci parti çıktığını belirten Bozkurt, “Seçmen AKP’nin burnunu sürttü. Balkon konuşması yapıp ukala ukala konuşamadılar.” diye konuştu. Bozkurt, sözlerinin sonunda Gaytancıoğlu ve Bircan’a seslenerek, “Biz görevimiz yaptık. Topu size verdik. Artık ofsaytta mı düşersiniz, gol mü atarsınız o sizin bileceğiniz şey” şeklinde konuştu.

GAYTANCIOĞLU: BİZE GÜVENİN BİZ DE PARTİMİZE GÜVENİYORUZ

Okan Gaytancıoğlu da  konuşmasında 7 Haziran seçimlerinde ciddi bir devle karşı karşıya olduklarını ve elde edilen sonuçlarla o devi yere indirdiklerini ifade ederek, “Bundan sonra AKP dağılıp gidecek. CHP dimdik ayakta kalacak. Biz sıradan bir parti değiliz Atatürk’ün partisiyiz. Türkiye’de demokrasi varsa CHP sayesinde var. Bize güvenin biz de partimize güveniyoruz. Muhalefette olsak iktidar da olsak biz sizlere güveniyoruz, sizler de bizlere güvenin” diye konuştu.

BİRCAN: SİZİN YÜZÜNÜZÜ YERE BAKTIRACAK BİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ

Ziyarette son olarak konuşan Erdin Bircan da 7 Haziran’da Edirne’den 3 milletvekili çıkarmayı amaçladıklarını ancak olmadığını ifade etti ve  “Halkın iradesi ben diktatör istemiyorum, kavga istemiyorum” dedi.  Seçim sürecinde işçi, emekli, atanamayan öğretmen, sosyal yardımlar, ödenemeyen kredi kartı borçları konusunda birçok sözler verildiğini de belirten Bircan, iktidar mücadelesinin devamı için partililerden yarın seçim olacakmış gibi yine çalışmalara devam etmelerini istedi. Bircan, “Önümüzde bir koalisyon söylentileri var. Biz sizlerin yüzünüzü yere baktıracak hiçbir şey yapmayacağız. Bundan emin olun” şeklinde konuştu.