HABER MERKEZİ

CHP Edirne Örgütü’nün açtığı “CHP’nin yüz akı Edirne yine rekor kıracak” pankartı ise toplantının yapıldığı salona damgasını vurdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hepimizin Edirne’si için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri olan; uygulamaya koyduğu birçok proje ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüle layık görülen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP’nin Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına Edirne’den; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Özlem Becan, Enez Belediye Başkan Adayı Özkan Günenç, Yenimuhacir Belediyesi Başkan Adayı Recep Ordu, Beğendik Belediyesi Başkan Adayı Muhammet Örnek, Meriç Belediye Başkan Adayı Erol Dübek, Belde belediye başkan adayları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve İl örgütü katıldı.

CHP EDİRNE’DE YİNE REKORA HAZIRLANIYOR

CHP’nin Türkiye’deki 81 il belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda CHP Edirne Örgütü’nün açtığı pankart salona damga vurdu. Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan’a büyük bir destek veren CHP Edirne Örgütü; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın resminin yer aldığı “CHP’nin Yüz akı EDİRNE yine rekor kıracak” pankartıyla iddiasını tüm Türkiye’ye gösterdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ilçe, belde belediye başkan adayları sahneye çıkarak CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 81 ilden gelen teşkilatları selamladı.

ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI

Aday tanıtım programının ardından Başkan Gürkan, eşi Esra Gürkan ve partililer ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek; Ata’nın huzuruna çıktı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulunan Gürkan, “Atam; son nefesime kadar sana bağlı kalmaya; yaktığın aydınlanma meşalesini sonsuza kadar taşımaya; aydınlık insanların şehri Edirne’mi, Cumhuriyet’in değerlerinden bir an olsun bile ayrılmadan yönetmeye devam edeceğim. Sevgili Atam, ‘Senin’ izinden bir an olsun ayrılmayan; fikriyle, ruhuyla, kalbiyle ‘Senin’ ilke ve devrimlerine sonuna kadar bağlı Edirne Halkı’nın selamlarını sunuyorum. ‘Edirne Seni çok özlüyor’ ” dedi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Recep Gürkan, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “Bir Şehir, Bir Aşk, Bir Başkan” sloganıyla seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Bir kez daha Edirne halkıyla ile CHP Edirne Örgütü ile gurur duyduğunu belirten Gürkan, “Edirne her zaman Mustafa Kemal Atatürk’e; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalmıştır. Edirne her zaman doğrudan, dürüstlükten yana olmuştur. Bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 12 maddelik seçim bildirgesi yayınladı. Bu seçim bildirgesinde yer alan maddelerin tümünü bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri olarak 5 yıllık görev süremiz boyunca uyguladık ve bu günden sonra da uygulamaya devam edeceğiz. Edirne tarihi değerleriyle, turizmiyle, kültürüyle, ekonomisiyle ama en önemlisi aydınlık insanlarıyla yükselmeye devam edecek. Hepimizin Edirne’si için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP’NİN 12 MADDELİK SEÇİM BİLDİRGESİ

1. Hoşgörülü ve Saygılı Kentler

Biz, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü bir belediyecilik istiyoruz.

2. Hakça Paylaşan Kentler

Biz, kentlerde oluşan zenginliğin bir avuç siyasetçinin ya da yandaşın cebine rant olarak girmesini değil, tüm yurttaşlara hakça dağıtılmasını istiyoruz.

3. Hesap Veren ve Şeffaf Yönetilen Kentler

Biz, kent sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli belediyeler istiyoruz.

4. Yoksulluğu Yenen Kentler

Biz, yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin olmadığı; hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği kentler istiyoruz.

5. Üreten ve İstihdam Yaratan Kentler

Biz, tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan belediyeler istiyoruz.

6. Yenilikçi Akıllı Kentler

Biz, yenilikleri ve akıllı teknolojileri kentlerin doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren belediyeler istiyoruz.

7. Ulaşım ve Altyapı Sorunları Çözülmüş Kentler

Biz, kent sakinlerinin trafikte harcadığı süreyi azaltan ve ulaşım maliyetlerini düşüren yenilikçi ve alternatif ulaşım modelleri sunulmasını istiyoruz.

8. Nefes Alan Kentler

Biz, yüksek binalardan oluşan “beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz kentler istiyoruz.

9. Sosyal Adaleti Sağlayan Kentler

Biz, yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz.

10. Kültür ve Sanatı Geliştiren Kentler

Biz, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan belediyeler istiyoruz.

11. Doğa Dostu Yeşil Kentler

Biz, yalnızca insanların değil, kentteki tüm canlıların haklarının gözetilmesini istiyoruz.

12. Mutlu ve Gülümseyen Kentler

Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz.