Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile birlikte dün, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Saat 11.00 sıralarında başlayan ziyarete; Seyit Torun ve beraberindekileri, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Kadın Kolları Başkanı Nedime Pangal, gençlik kolları üyeleri ve partililer karşıladı. Katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan’ın Cumhuriyet Halk Partisi açısından çok diri bir ilçe olduğunu belirterek, “Keşan CHP’nin kalesidir. Bu kaleyi ilelebet sürdürmek için örgütümüzle birlikte dinamik bir çalışma içerisineyiz. 2011 genel seçimlerinden sonra yapılan seçimlerde % 2, 3 civarlarında oy artışımız oluyor. Bunda çalışma ekibimizin ve Keşanlı duyarlı vatandaşlarımızın büyük katkısı var. Keşan’da 6 dönemdir üst üste yerel yönetimi kazanıyoruz. Bundan sonra da böyle devam edeceğimize inancım tamdır. Katılan herkese tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

KEŞAN BELEDİYESİ BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

Sonrasında söz alan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, şunları söyledi: “Son zamanlarda ‘laiklik’ ile alakalı çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Çok fazla siyasete girmek istemiyorum ancak Edirne’de bununla ilgili son günlerde üzerimize çok geliyorlar. Bugün güzel bir olay için Keşan’da bir araya geldik. Keşan Belediyesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. İnşallah bundan sonraki yatırımlarda da bir arada olacağız.”

BU ÜLKE NASIL ÜRETECEK, TARLALARA SUYU NASIL GÖTÜRECEĞİZ

Türkiye gündeminin sürekli değiştiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Halkın seçtiği kişiler yemin ettikleri anayasaya karşı gelerek birden bire eski günlerini hatırlıyorlar. Anayasanın değişmemesi gereken ilkelerini de çiğneyerek basına demeç veriyorlar. Genel başkan yardımcımız bizi kıramadı ve buraya geldi. Burada ‘önce insan’ mantığıyla hareket eden bir yönetim anlayışımız var. İnsanlarımıza her türlü olanağı sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin gündeminden de bahsetmek istiyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor hatta yönetilmiyor. Türkiye’nin ekonomisi şu anda çok kötü. Ticaret durma noktasında. İnsanlar işsiz ve mutsuz. İnsanlar geleceklerinden endişeliler. Ciddi bir terör olayı var. Türkiye’nin bütün bir alanında ciddi bir nüfus hareketliliği var. Kırsaldan kente göç var. Mevcut iktidar bunu görmezden geliyor. Bölgemizde büyük oranda çeltik tarımı yapılıyor. Üretici tarlasını hazırladı işlemeye, ekmeye girecek ama elektrikleri kesik. 2012 yılında borcunu taksitlendirmiş ancak mevcut iktidar elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirdiği için bir taksit geciktirildiğinde elektrikler kesiliyor. Çiftçinin cebinde para yok. İşçinin cebinde para yok. Emeklinin cebinde zaten yok. Gerçekte % 20’lerin üzerinde işsizlik oranı var. Bu ülke nasıl üretecek, tarlalara suyu nasıl götüreceğiz. Bunu her ortamda anlatıyoruz. ‘Bu borçları hasattan sonraya erteleyin’ diyoruz ancak üst yönetimleri olmaz diyor. Bu mantıkla Türkiye’yi yönetmeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERİMİZ MUCİZELER GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

Ziyarette son olarak söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Keşanlılarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek “Özellikle kadın kollarıma bu erken saatte ev işlerini bitirmeden burada oldukları için ayrıca teşekkür ederim. Bugün güzel bir iş için Keşan’dayız. Keşan Belediyesi’nin gerçekleştireceği Paşayiğit Mahallesi kanalizasyon inşaatı ve içme suyu şebeke hattının temel atma törenine katılacağız. Bizim belediyelerimiz gerçekten çok önemli hizmetlerin altına imza atıyor. Belediyelerimiz, Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı içerisinde insan odaklı çözümcü ve halkında değerlerine önem vererek çalışıyorlar. Vatandaşını müşteri olarak gören bir anlayış ile değil tamamen hizmet odaklı olarak çalışıyoruz. Bu anlayışı tüm CHP’li belediyelerimizde görmek mümkündür. Bu ceberut hükümetin bütün dayatmalarına bütün engellemelerine rağmen belediyelerimiz mucizeler gerçekleştiriyorlar. Zor koşullarda hizmet vermeye çalışıyorlar. Bütün belediye başkanlarımı kutluyorum. Zor günlerden geçiyoruz.” şeklinde konuştu.