CHP Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Genel Merkezi tarafından, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yerel Yönetim Seçimleri’nde mevcut Başkan Hamdi Sedefçi’nin yerine CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın Edirne Belediye Başkan Adayı olarak atanmasıyla ilgili olarak, dün Keşan’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“BİZ İL ÖRGÜTÜ OLARAK PARTİMİZİN YANINDAYIZ”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın adaylığının resmen açıklanması törenine katılan Bozkurt, bir gazetecinin; “Hamdi Sedefçi’nin ağır sitemleri oldu. Bu konuda ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Bu bir süreçtir. Zamana bırakılır ve zaman içerisinde düzelir. Kendisinin 20 yıllık bir belediyeciliği var. O da tartar, ölçer, biçer ve hamlesini yapar. Biz il örgütü, gençlik ve kadın kolları olarak, tamamen partimizin arkasındayız. Adayımız, genel merkezimiz tarafından atanan Recep Gürkan’dır. Biz yine %70 oyla bayrağımızı yine dikeceğiz. Ben siyasetle ilgili şöleni Keşan’da yaşadım. Diğer ilçelerdeki adaylar da yavaş yavaş partimiz için çalışmaya başlayacaklar. Önemli olan başarıdır ve biz de bu başarıyı elde etmek için yeniden çalışmaya başlayacağız.”

“SÜRECİN HER AŞAMASINDA BULUNDUM”

Bir başka gazetecinin, “Sedefçi, sözlerinde CHP’den ‘Çok sevdiğim partimden istifa ederken…’ dedi, ayrıca, ‘Genel başkanımız, beni kandırdı.’ iddiasında bulundu. Bu yorumlara ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusunu da şöyle yanıtladı: “Ben bu sürecin her aşamasında bulundum. Recep Gürkan vekilimiz, şu anda belediye başkanı adayımızdır ve kendisi, sürekli olarak, Edirne Belediye Başkanlığı adaylığını düşünmediğini söyledi. Şartlar onu buraya getirmişse, genel başkanımız ona bu görevi vermişse, bence bu hainlik değil, fedakarlıktır! Çünkü milletvekili olan bir kişi, kolay kolay belediye başkanlığını kabul etmez. Çünkü sorumluluğu çok ağır olan bir görevdir. O öngörüldüyse adayımız Recep Gürkan’dır.”

“BİZ BU ATEŞİ YENİDEN YAKACAĞIZ”

Bozkurt, Medya Keşan Gazetesi Muhabiri’nin, “Hamdi Sedefçi’nin gerek DSP’li, gerekse diğer Edirne belediye başkan aday adayları ile yaptığı girişim ve ittifaklar CHP’yi nasıl etkiler?” şeklindeki sorusuna da “Oyların bölünmesi anlamında bir süreç yaşanmaz. İnanın bunlar yaşanacak. Sonra durulacak. Bu yaşananlar CHP’yi bölme aşamasına getirir ama sonunda birleşerek, büyük bir güç oluşturur. Ve inanın biz bu ateşi yeniden yakacağız.” şeklinde cevap verdi.