Keşan’ın Kurtuluş Bayramı’na katılmak üzere dün Keşan’a gelen, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Atatürk Parkı’nda basın mensuplarına siyasi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bozkurt, belediye başkan adayı belirlemede parti olarak örgütün isteğine göre hareket edildiğini kaydetti.

KEŞAN ANKET İSTEDİ

“Önümüzdeki yıl 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin olarak partinizce aday belirleme konusunda birçok çalışma yapılıyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?”  sorusuna yanıt veren Bozkurt,  Genel Merkez’in önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin olarak bir komisyon oluşturduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

KEŞAN’DA YAPILAN ANKETTE NETİCELENEN BİR SONUÇ YOK

“Biz de Edirne İl Başkanlığı olarak tüm ilçe ve belde başkanlarıyla birlikte 3 Eylül’de toplanarak nasıl bir yol izleneceği yönünde bir karar verdik. O toplantıda Keşan İlçe Örgütü ve ilçe başkanı anket çalışması dedi. Tüm ilçe başkanlarımızın düşünceleri ile ilgili tutanak tutarak parti genel merkezimize ulaştırdık. Şu an çıkan tüm sonuçlarda örgütlerin isteğine göre hareket edildiğini gördük. Aslında anket çalışmaları bir yandan da olumlu oluyor. Çünkü genel merkezin artık ilçe örgütlerine bakış açısı farklı. Daha önce Anavatan Partisi’nin yaptığı üye bazında sandık koyma sistemi yavaş yavaş bizim partimizde de uygulanmaya başladı. Keşan’da anket çalışmalarına geldiğimizde, anket içerisinde resmi olan neticelenmiş bir sonuç yok. Tüm adayların isimleri geçiyor. Şu anda aday belirleme çalışmalarımız iyi gidiyor. Seçim sürecinde de eskisi gibi kırgınlıkların olmadığını gördüm. Anket olduğu zaman tüm adaylar halka inerek kendini anlatmaya çalışıyor.

ARALIK SONUNA KADAR TÜM ADAYLARIMIZ AÇIKLANIR

Çalışmalarımız yavaş yavaş sonlanıyor ve Aralık Ayı’nın sonuna kadar tüm adaylarımız açıklanacaktır. Sonucu Genel Merkezimiz ilçe başkanımıza iletecektir. Tebliğ edildiği zaman hepimiz öğreneceğiz. Öte yandan Edirne’de de herkes Keşan’daki gibi birbirine yakın olsa. Örneğin; merkezde çıkan aday adaylarının hepsi zamanında il başkanlığı yapmış. Partinin tüm kökleri belediye başkan aday adayı. İnanıyorum ki CHP kalesi kaybetmeyecek ve Trakya’da %65’lerde oy oranı alacaktır.” dedi.

ANKET ÇALIŞMALARINDA BİR KARIŞIKLIK YOK

“Bazı belediye başkan aday adayı yandaşlarının anket çalışması yapanlara müdahale etmeye çalıştıkları yönünde haberler var. Bu haberler ne kadar gerçek?”  şeklindeki soruya Bozkurt,  “Keşan’da da var. Dün bu konuda bana bir telefon edildi. Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde bir karışıklık olmuş. Ancak fazla bir karışıklık yok. Çok büyük sıkıntılar yok. Bunlar olabilecek sıkıntılar.”

KOYUNCU: ANKET ÇALIŞMALARI ÇOK SAĞLIKLI OLDU

Konuyla ilgili olarak söz alan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ise konu hakkında Keşan’da çok büyük sıkıntıların olmadığını düşündüğünü, bu nedenle konuyu İl Başkanlığı’na aktarmaya gerek duymadığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Konuyu bugün sohbet şeklinde konuştuk. Burada bence anket çalışmaları çok sağlıklı oldu. Sağlıklı bir sonuç çıkacaktır. Müdahale olduysa da sonucu değiştirmeyecektir.”