Geçen cumartesi günü yapılan seçimde, Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’den Keşanlı adayları Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can, Mehmet Ali Yetim, Cevdet Karagöz ve Özcan Yavaş olarak belirlendi.

 

 

Sonay CAN

 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri’nde, il genel meclisi adaylarını belirlemek için, geçen cumartesi günü eğilim yoklaması yaparak, 5 asıl 5  yedek adayını belirledi.

Keşanspor Düğün Salonu’ndaki oy kullanma işlemi, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Seçimde, 9 sandıkta 2 bin 570 CHP’li üyeden bin 517’si oy kullandı. Partililere en az 3, en fazla 5 isim yazabilecekleri defalarca hatırlatılmasına rağmen, bu uyarıyı dikkate almayan 21 kişinin oyunun geçersiz sayıldığı seçimde, bin 496 üye, yeni il genel meclisi adaylarını belirledi.  

Seçime; CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne Merkez İlçe Eski Başkanı Harika Türkay ile çok sayıda partili katıldı.

SIRALAMA:

Eğilim yoklamasının sonucuna göre, CHP Keşan İl Genel Meclisi adayları şu şekilde sıralandı:

ASIL:

1.Abdülaziz Çıkıkçı (921 oy)

2.Erdinç Can (754 oy)

3.Mehmet Ali Yetim (734 oy)

4.Cevdet Karagöz (688 oy)

5.Özcan Yavaş (579 oy)

YEDEK:

1.İlker Gürbüz Öner (548 oy)

2.Nusret Uybaş (498 oy)

3.Sebahattin Karaman (488 oy)

4.Ersin Özdemir (324 oy)

5.Süleyman Budak (282 oy)

KOYUNCU: 5-0 YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, demokrasi adına güzel bir şölen yaşadıklarını belirterek Bizlere bu şöleni yaşatan tüm aday adaylarımıza ve partililerimize teşekkür ederiz. CHP olarak 30 Mart’ta İl Genel Meclisi’nde 5-0 yapmayı hedefliyoruz. Bunun için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

ÖZCAN: 5-0 OLACAK

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da yaptığı kısa konuşmada, sonucun 5-0 olacağını söyledi. Konuşmaların ardından, seçim sonuçları davul zurna eşliğinde kutlandı.

Seçimden sonra CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile ilk 5 sıra adayı CHP Keşan İlçe Merkezi’ne giderek burada açıklamalarda bulundular ve partililere teşekkür ettiler.

Açıklamanın ardından CHP İlçe Yönetim Kurulu bir toplantı gerçekleştirdi.