Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan ilçe Başkanı Vedat Koyuncu, daha önce 31 Temmuz’da sona ereceği açıklanan aday adaylığı başvuru süresinin 2 Eylül’e uzatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Koyuncu, bugüne kadar, belediye başkanlığına 4, belediye meclisi üyeliğine 44, il genel meclisi üyeliğine 7 kişinin resmi olarak aday adaylığı başvurusu yaptığını açıkladı.

“TÜM ÜYELERLE EĞİLİM YOKLAMASI YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Adayların belirlenmesi için, tüm üyelerle eğilim yoklaması istediklerini ve bu talebin Türkiye’deki tüm il ve ilçe örgütlerinden geldiğini dile getiren Vedat Koyuncu, şunları söyledi: “29 Temmuz’da toplanan Merkez Yürütme Kurulumuz, kayıt tarihini Eylül’e uzatma ihtiyacını duymuştur. Bu zaten örgütlerden gelen bir talepti. Partimize ciddi anlamda bir katılım, bir yoğunluk var. Bu süre Temmuz ayının 31’ine kadar kısıtlanmış olsaydı belki birçok insan bu sürece yetişemeyecekti. Tüm örgütler genel merkeze bu konuda fikir beyan etti. Genel merkez de süreyi uzattı. Çok doğru bir karar oldu. Bu ek süreyle birlikte aday adaylığı sayısının da artacağına inanıyorum. Bugünden itibaren aday adaylığı için alınan dosya sayısı 55. Belediye başkanlığı aday adaylığı için resmi olarak 4 dosya alındı. 44 tanesi belediye meclisi aday adaylığı ve 7 tanesi de il genel meclisi aday adaylığı için. Mehmet Özcan da bayramdan sonra dosyasını resmi olarak teslim edecek.”

Aday adaylığı için 80-90 kişinin başvurabileceğini belirten Koyuncu, “Sayıların fazla olması bizim ne kadar demokratik bir parti olduğumuzun göstergesidir.” dedi.

Vedat Koyuncu, şöyle devam etti: “Ben partimizin değişik kademelerinde görev alacak adayların 80’leri bulacağını umuyorum. 17 tane meclis üyemiz mevcut. 17 olan sayımızı 20’nin üstüne çıkaracağımızı düşünüyorum. 4 tane il genel meclisi üyemiz var. 4 olan bu sayıyı da 5’e çıkarmaya kararlıyız. Bu sayıları arttırmayı düşünüyoruz. Zaten kamuoyunda oylarımızın da arttığını görüyoruz. Halkımızdan büyük bir ilgi görüyoruz. Bizim görüşümüz tüm üyelerle eğilim yoklaması yapılmasıdır. Bu süreçte genel merkezimizle görüşmelerimiz olacak. Genel merkeze de kararımızı bu şekilde ileteceğiz. Genel merkezimizin de partimiz için en sağlıklı kararı vereceğini umuyorum. Bu sürecin uzatılması Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından olumlu karşılandı. Ramazan ayı ve deniz sezonu olması dolayısıyla yeterince zaman ayıramayan üyelerimizin olduğunu fark ettik.”

“MEHMET ÖZCAN BAYRAMDAN SONRA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK”

Ufuk Kanışkan’ın da bugünlerde açıklamasını yapacağının altını çizen Koyuncu, “Fakat ailevi nedenlerden dolayı yapamadığını biliyoruz. Kızı yurt dışından geldiğinde ailesi ile birlikte açıklama yapacak. Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ın da bayramdan sonra açıklama yapmasını bekliyoruz.” dedi.