16 Kasım 2013 Cumartesi günü, İpsala İlçesi ve Subaşı beldesinde CHP belediye başkan adaylarının belirlenmesi amacıyla, partiye kayıtlı üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması yapıldı. Küplü beldesinde yapılacağı duyurulan eğilim yoklaması ise ileri bir tarihe ertelendi.



İPSALA’NIN ADAYI CENAN TETİK

İpsala’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ile aday adayları Cenan Tetik ve Arif Hikmet Sevin’in yarıştığı eğilim yoklamasına, CHP üyelerinin katılımı yoğun oldu. 250 üyenin kayıtlı olduğu CHP İpsala İlçe Örgütünde, Karagöz 46 oy, Sevin 64 oy alırken, 116 oy alan Tetik, İpsala’nın CHP Belediye Başkan Adayı oldu.

Eğilim yoklamasına; CHP Parti Meclisi Üyesi Benan Baykal, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt da katıldı.

SUBAŞI’NIN ADAYI ERSÖZ ZÜMBÜL

Subaşı beldesinde ise Belediye Başkan aday adayları Ersöz Zümbül ile Mehmet Oğuz yarıştı. Oğuz 24 oy alırken, 32 oy alan Zümbül, Subaşı Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

KÜPLÜ SEÇİMİ ERTELENDİ

Öte yandan, 16 Kasım’da yapılacağı açıklanan Küplü beldesindeki eğilim yoklaması ise ileri bir tarihe ertelendi. Küplü’de mevcut Belediye Başkanı Raif Taşkın ile aday adayı Gökmen Altay adaylık için yarışacak.