Cumhuriyet Halk Partisi’nde aylardır süren belediye başkan adayı belirleme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu’nda kararlaştırılacak belediye başkan adayları, yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısında onaydan geçecek ve kamuoyuna açıklanacak.

Bugüne kadar açıklanmayan CHP Keşan, Edirne ve Enez belediye başkan adaylarının da, yarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Bilindiği gibi, Keşan Belediye Başkanlığı için, mevcut başkan Mehmet Özcan ile Mustafa Bezbaş, Ufuk Kanışkan, Şenol Yalı ve Aladdin Öztürk aday adayı olmuştu.

Yarın, bu beş isimden biri CHP’nin Keşan’daki adayı olacak.

MECLİS ADAYLARI

İÇİN, BAŞKAN ADAYI

BEKLENİYOR

Öte yandan, daha önce CHP Genel Merkezi’nin yayımladığı genelge ile CHP’nin Edirne İl Genel Meclisi adayları için üye bazında eğilim yoklaması, Keşan Belediye Meclisi adayları için fermuar sistemiyle eğilim yoklaması yapılması kararlaştırılmış ve eğilim yoklaması için 8 Şubat 2014 (bugün) tarihi açıklanmıştı. Ancak daha sonra yayımlanan yeni bir genelge ile belediye ve il genel meclisi adaylarını belirleme yöntemi il yönetimlerine bırakılmış ve 8 Şubat eğilim yoklaması ortadan kalkmıştı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, önceki akşam toplanan CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulunun; il genel ve belediye meclisi aday belirleme yöntemi konusunda, yarın açıklanacak belediye başkan adayının görüşünü almayı uygun bulduğunu söyledi.

Koyuncu, “Aday olacak arkadaşımızın görüşünü almak istiyoruz. Bunun ardından, eğer eğilim yoklaması yapma kararı çıkarsa, il genel meclisi adaylarının tamamı için, belediye meclisi adaylarında ise yine fermuar yöntemiyle bir hafta içinde sandık koymayı planlıyoruz.” dedi.

ADAY ADAYLARI

NE DEDİ?

Keşan Belediye Başkan Adayının yarın belli olacak oluşu nedeniyle görüşlerine başvurduğumuz Öztürk, Yalı, Bezbaş, Kanışkan ve Özcan, şunları dile getirdiler:

ALADDİN ÖZTÜRK:

“Bu süreçte sona geldik, başta da dediğimiz gibi sonucunda bu yarışı birimizden biri göğüsleyecek. Bunun kaybedeni yok. Önemli olan partinin kazanmasıdır. Bu bağlamda, ben seçilirsem arkadaşlarımın benimle beraber olmasını isterim. Onlar seçilirse ben de onlarla beraber partinin kazanması için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Partililiğin gereği budur. Aslolan partinin kazanması, güçlü olması, etkili olması, iktidarda olmasıdır.”

ŞENOL YALI:

“Benim aldığım bilgiye göre 9 Şubat Pazar günü saat 19.00’da sadece Keşan değil başkan adaylıkları belli olmayan diğer yerler de açıklanacak. MYK üyeleri, yarın sabah toplantıya girecek. Aldığımız bilgilere göre pazar akşamına kadar ziyaret yasağı da konmuş. Sonucun açıklanmasını bekliyoruz. Hangi arkadaşımız aday olacaksa onun arkasında yürüyeceğiz, kendimiz olursak ısınmaya çalışacağız, çünkü beklerken soğuduk biraz, çalışmalarımıza başlayacağız, heyecanla bekliyoruz. Konuşulacak fazla bir şey yok artık. Saha çalışması yaptık, genel merkezimiz de anketler yaptı, kamuoyu araştırması yaptı. Bunların neticesinde komisyon bunları değerlendirip bir karar verecek. Çıkacak karara saygımız sonsuzdur. Aday adayı başvurumuzu yaptığımızda yöntemlerden bir tanesi buydu. Biraz insanlarda bir kanı var, aday belirlemede geç kalınmışlık var diye. 5 yıl öncesine göre tarih olarak bir fark yok. Sürece erken başladığımız için öyle görünüyor. Aday belli olduktan sonra hep birlikte tek noktaya vurarak, parçalanmadan, bölünmeden, birlikte çalışacağız.” 

MUSTAFA BEZBAŞ:

“Açıklanacak sonuç herkese hayırlısı olsun. İyi çalıştığımızı düşünüyorum. İyi mücadele ettik, süreci iyi değerlendirdik, emek verdik. Bana destek olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekipteki arkadaşlarımın büyük emeği var. Hepsinin desteği ile oldu. Siyaset tek başına yapılacak bir iş değilmiş, onu öğrendim. Eğitim camiasından gelen bir birey olarak aday adaylığı çalışmalarımı bu kimliğime yakışır biçimde sürdürdüm, onları en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım ve eğitim camiasından da çok büyük destek gördüm. Bu camiadan biri olarak da bana verdikleri destekten ötürü  onlara çok teşekkür ediyorum.

Benim için atanıp atanmamaktan da önemli olan konu, dik durmaktı. Dik durduğumu düşünüyorum.

Ben Cumhuriyet Halk Parti’liyim, öyle doğdum öyle de olacağım.

Keşan’ın temiz bir aday adaylığı süreci geçirdiğini düşünüyorum. Aday adayı arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Hepsi sağduyulu davrandılar. Başka yerlerde bu süreçte centilmenlik dışı davranışların olduğunu gördük, özellikle sosyal medya paylaşımlarında bunu gördük. Keşan’da böyle bir şey yaşanmadı. İnsanlar birbirlerine olan saygılarını kaybetmediler. Hepsi bizim arkadaşımız. Biz bu arkadaşlarla uzun süreler siyaset yapacağız. Bu partide herkese görev olur. Nisan ayında bir ilçe başkanlığı seçimi olacak, 2015’te milletvekilliği seçimleri var. Arkadaşlarımızın hepsi her göreve layık, yetenekli arkadaşlar. Keşan’da halk kimi istiyorsa, taban kimi istiyorsa bugün olmayabilir ama ileride mutlaka olacaktır. Genel Merkezimiz tarafından atanmamış olursam, arkadaşlarıma maddi manevi destek olurum. Seçmenler beni, CHP Keşan Belediye Başkan Adayı ben olmasam bile arkadaşlarımla kol kola Keşan sokaklarında görebilirler. Meclis üyeliği gibi talebim yok sıradan bir CHP üyesi gibi olacağım. Atanırsam da, Keşan’da sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirmek için, tüm partililerimle birlikte elimden gelen çabayı göstereceğim.

CHP Parti Meclisi’mizin alacağı karar Keşan’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

UFUK KANIŞKAN:

“Temmuz ayında başlayan ve yarın sona erecek olan aday belirleme sürecinin sonuna geldik. Tabii bu süreç içerisinde 5 aday adayı hepimiz Cumhuriyet Halk Parti’sini anlatma gayreti içinde olduk. Hepimizin amacı buydu. 2014 seçimleri diğer seçimlerden çok farklı bir anlam taşıyor. Bu seçimlerde sadece yerel yöneticileri belirlemeyeceğiz. Aynı zamanda AKP’nin bugüne kadarki ortaya koymuş olduğu birçok yanlışlığa karşı halk kendi iktidarını kurmak için bir fırsat yakalamış olacak. Ben 2014 seçimlerine farklı bir anlam verilmesi gerektiğini söyledim. Aynı şekilde düşünmeyi sürdürüyorum. 5 aday adayı arkadaşımızla birlikte çok centilmence, çok güzel bir çalışma yürüttüğümüze inanıyorum.  Arkadaşlarımızın hepsine, partililerimizin hepsine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki pazartesi günü aynı birlik ve beraberlik içerisinde CHP’nin başarısı için devam edeceğiz çalışmaya.”

MEHMET ÖZCAN:

“Herkes gibi biz de Genel Merkez’in kararını bekliyoruz. Yarın belli olacak.”