BÜLENT SAYLAM

“GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK ORANLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Türkiye’de ve Keşan’da gençlerin iş bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten Şevik, “Genç nüfusta işsizlik oranları her geçen gün artıyor. Özellikle üniversite mezunu olan gençler, meslek sahibi olmalarına rağmen iş bulamıyor ya da mesleğiyle ilgisi olmayan işlerle uğraştıklarını görüyoruz. Örnek vermek gerekirse; bazı üniversite mezunu arkadaşlarımız, babasına çiftçilikte yardımcı oluyor ya da asgari ücretli bir işe girerek, geçim mücadelesi veriyor. Bazı gençler ise, iş dahi bulamıyorlar ve babaların eline bakmak zorunda kalıyorlar. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve işverenlerin durumu iş bulmayı her geçen gün zorlaştırıyor.” dedi.

“İŞ BULMAYAN GENÇLER, KREDİ BORÇLARINI ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKİYOR”

Emre Şevik, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite mezunu gençler, öğrenim gördükleri süre boyunca devlet kredisi alıyorlar ve bunların belli bir ödeme süreleri bulunuyor. Gençler, bu süre zarfında iş bulamadıkları zaman kredilerini ödemekte güçlük çektiklerini görüyoruz. İşi olmayan bir genç, kredi borcunu nasıl ödeyecek? En azından gençler, iş sahibi olduktan sonra bu ödemeleri yapmaya başlasınlar. Gençlerimiz başka türlü yaşanan soruna çözüm bulamıyor. Umarım, gerekli düzenlemeler yapılır ve gençlerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamaz.”

“KENDİLERİNE YAKIN İSİMLERİ İŞE ALIYORLAR”

Gençlerin iş bulma umuduyla İŞKUR’a başvuru yaptığını hatırlatarak, sözlerine devam eden Şevik, şunları söyledi: “AKP’nin bazı temsilcileri, işe alımlar yapılacağı konusunda açıklamalarda bulunuyorlar. Gençlerde iş bulma umuduyla gidip, İŞKUR’a müracaatta bulunuyorlar. Ama alım yapılırken, öncelikle kendilerine yakın isimleri almaya gayret gösterdiklerini görüyoruz. İşlere, ihtiyacı olan kişilerin yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onlara üye olmayan gençlerin işe girdiğini görmedik. Ayrıca, CHP’ye üye olan birinin İŞKUR kanalıyla işe yerleştirildiği ancak, her nedense listenden isminin çıkartıldığını gördük. Olayın basına yansımasının ardından yeniden işe alınıyor. Bunlar doğru işler değildir.”

“AKP’NİN KEŞANLI İL GENEL MECLİSİ ÜYESİNİN OĞLU, MÜFTÜLÜĞE TEMİZLİK GÖREVLİSİ OLARAK MI ALINDI?”

İş başvurularında adaletli şekilde davranılması gerektiğine vurgu yapan Emre Şevik, sözlerini şöyle tamamladı: “İşe gerçekten ihtiyacı olan gençlerin yerleştirilmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse; AKP’nin Keşanlı İl Genel Meclisi üyelerinden birinin oğlunun İŞKUR kanalıyla, Keşan İlçe Müftülüğünde temiz personeli olarak, işe alındığı dile getiriliyor. Vatandaşlarımız, böyle bir şeyin olduğunu bizlerle paylaştılar. Hatta, bu kişinin işe gitmediği ancak, maaşını aldığı iddia ediliyor. Bu kişinin AKP Keşan Gençlik Kolu Yönetimi’nde olmasından ötürü mü yoksa AKP’nin Keşanlı İl Genel Meclisi üyelerinden birinin oğlu olmasından ötürü mü ayrıcalıklı davranılıyor? Bu kişinin ekonominin durumlarının iyi olduğunu biliyoruz. Peki, o kişinin oradan alacağı paraya ihtiyacı var mıdır? Devletin bazı kurumlarına yapılan bu alımlar, Keşan’da kahvehanelerde konuşuluyor. Eğer bu kişi işe gidiyorsa, hangi saatler arasında görevini yerine getiriyor? Biz, sadece kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle, böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık. AKP’nin yöneticilerinin konu hakkında bilgilendirme yapmasını bekliyoruz.”