“Unutmadık, Unutturmayacağız”

CHP Keşan İlçe Başkanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada 17 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan tapeleri unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti. CHP Keşan İlçe Başkanlığının açıklaması şöyle:

“Bugün 17 Aralık 2016 bundan 3 yıl önce 17 Aralık 2013 tarihinde televizyonlarda devletin üst düzeyindeki yetkililerin tapelerini dinledik. Aradan 3 yıl geçti belki bir şeyleri unutmuşuzdur diye düşündük, balık hafızalarımız tazelensin ve hatırlansın diye “17-25 Aralık’ta ve sonrasında neler olmuştu?” hatırlatmak istedik. Peki, neler olmuştu 17-25 Aralık 2013’te?

Dönemin dört bakanının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, ayakkabı kutularında bulunan saklanmış dolarlar, para sayma makineleri, 700 bin dolarlık İsviçre yapımı özel saat, polisimizin gerçekleştirdiği bir operasyonla kamuoyunun gündemine gelmişti. Birçok kişinin  ‘rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık’ gibi suçlamalarla gözaltına alındığı operasyonlardan soruşturmayı yürüten savcı ve polisleri görevden alarak ve emniyetin yapısını kökten değiştirerek hükümet sorunu örtbas etmeyi başardı.

Bütün bunlardan amaç, toplumda çok meşru bir şekilde oluşan ortak hafızayı küllendirmek ve bu yolla da mücadelenin kitleselleşmesinin önüne geçmekti.

Bize düşen, AKP’nin meşrulaştırılmasına yönelik olarak başkanlık ve yeni anayasa tartışmasının yapıldığı bu günlerde Türkiye tarihi açısından çok önemli olan 17-25 Aralık yolsuzluk skandalını tekrar tekrar gündeme getirerek ve bunu canlı tutmayı başararak, ezilen ve sömürülen toplumsal bilincin hafızasını süreklileştirmektir.

Çok az bir bölümü görülen bu yolsuzluk ve hırsızlıklardan her an hesap sorulacakmış gibi bu yapılanları unutmamak ve unutturmamaktır.”