YSK’nın (Yüksek Seçim Kurulu) 1 Kasım 2015 tarihinde genel seçimlerin yapılacağını açıklamasının ardından CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) yapılmakta olan mahalle delege seçimlerini erteledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı 25 Ağustos 2015 tarihli CHP Edirne İl Başkanlığı’nın Genel Merkez’e yapmış olduğu “Kongre takvimine devam edilmesi talebi” başvurusuna karşın 2015/7 sayılı genelge gereği takvimin devamı için “Onay talebiniz uygun görülmemiştir” yanıtıyla kongre takviminin işleyişine ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

EDİRNE İL BAŞKANLIĞI’NA CHP GENEL MERKEZİ’NİN CEVAP YAZISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“25/08/2015 Tarih ve 2015/600 sayılı faks yazınızda; Merkez ilçe ve ilçelerde kalan mahalle delege seçimlerinin yapılması devam edilmesi için onay talep edilmektedir.

2015/7 Sayılı genelgede sadece birkaç mahallesi kalmış ilçelerimizin işlemlere devam etme yönünde onay talep edebileceği hususu yer almıştır. Ancak; Edirne Merkez İlçede 24 Mahallenin 15’i ile köylerin seçimlerinin yapılmadığı; Uzunköprü’de 53 Köy, 1 Belde ve 3 Mahallenin seçiminin yapılmadığı; İpsala’da 15 Mahalle, 2 Belde ve 3 Köy seçiminin henüz yapılmadığı; Meriç’te 24 Köyün 17’sinin seçiminin yapılmadığı; Enez’de 3, Süloğlu’nda 7 Köy ve 3 Mahallenin kaldığı anlaşıldığından onay talebiniz uygun görülmemiştir. Bu nedenle 2015/7 Sayılı genelge uyarınca kongre takviminin işleyişine 25/08/2015 Tarihi itibariyle ara verilmesi gereklidir.

Bilgi edinilmesini rica eder; çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

GÜMÜLCİNELİ: 2 KASIM’DAN SONRA SÜREÇ DEVAM EDECEK

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, konu ile ilgili yaptığı açıklamada YSK’nın seçim kararından sonra kongre takviminin 2 Kasım 2015 tarihinden sonra devam edeceğini söyledi. Gümülcineli, Keşan olarak köylerde mahalle delege seçimlerini bitirdiklerini, 2 Belde ve Keşan Merkez mahallerindeki mahalle delege seçimlerine 2 Kasım 2015’ten sonra kaldığı yerden devam edileceği bilgisini verdi.