Parti İçi Eğitimden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın ev sahipliğinde yapılan törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Okulu Eğitici Eğitimi Katılım Belgelerini, Türkiye'nin dört bir yanından Eğitici Eğitimi'ni başarıyla tamamlamış 1200’ü aşkın üyeye tek tek verdi.

Keşan’dan parti eğitmeni Bilal Ergeç ve Salim Yatıkçı ile İpsala’dan Miray Bayır’ın da belgelerini aldığı törende sahne alan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, türküleriyle partililere coşkulu anlar yaşattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, törende yaptığı konuşmada, “Bu tören, Parti İçi Eğitim Birimi olarak, parti içi eğitim çalışmaları ile aldığımız yolun önemli bir aşamasında olduğumuzun kanıtı. Parti söyleminde uyum ve birliktelik sağlanması, ideolojimiz doğrultusunda parti yoldaşlığının pekişmesi, partide üyelerimiz arasında sevgi bağı ile güçlenen, üretim ekseninde kurgulanmış bir ilişkinin değer kazanması, eğitim sürecinin sonuçları olarak hedeflerimizdir.” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise ğitimin önemine vurgu yaparak, Eğitici Eğitimi Katılım Programına 3 kişi ile başladıklarını, bugün ise sayılarının çok arttığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “İllerde, ilçelerde aynı şeyi anlatacağız. Adaleti nasıl düzelteceğimizi anlatacağız. Kendi komşularınızı, coğrafyanızı tanıyacaksınız, ülkenizin sorunlarını saptayacaksınız. Ürettiğiniz çözümleri halkın anlayacağı dille halka anlatacaksınız. Birine ikisine değil, sadece bir yerde değil her yerde anlatacaksınız. Eğitim bilinçli, kararlı olmayı gerektirir, eleştiriye kulak vermeyi gerektirir, etnik kimliği görmezden gelir, inancı görmezden gelir, inanca ve etnik kimliğe saygı göstermeyi öğretir. Kadınlarımız, gençlerimiz, erkeklerimiz çalışacak, hep beraber çalışacağız.”  şeklinde konuştu.

Ayrıca, tören gününde, ATO Kongre Merkezi'nde, Eğitici Eğitimini tamamlayan üyelerin hazırlayıp uyguladıkları sosyal proje posterlerinden oluşan bir sergi açıldı. CHP Keşan İlçe Örgütü’nden de, 29 Ekim 2012’de eğitmenler tarafından hazırlanıp uygulanan “Engelliler Zirvede” projesi sergide yeraldı.