HABER MERKEZİ

ZERLANİS bünyesinde 3 yıldır faaliyet gösteren tiyatro ekibinin oyuncuları ile bir söyleşi gerçekleştiren oyuncu tiyatro, dizi ve sinema alanındaki birikim ve deneyimlerini gençlerle paylaştı.

ZERLANİS başkanı Aydın Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Kırantepe sözlerine, “Öncelikle Keşan’da tiyatro yaparak çok önemli bir işe imza attığını baştan söylemek isterim. Çok anlamlı bir şey yapıyorsunuz.” diyerek başladı.

Kırantepe, oyunculuğa nasıl başladığını, konservatuar yıllarını, SEMARVER KUMPANYA Tiyatrosundaki çalışmalarını, Çukur dizisi ile ilgili süreci ve oyuncu olmak isteyen genç ZERLANİS üyelerine konservatuvar sınavlarına nasıl hazırlanması gerektiği gibi konularda bilgiler verdi.

Zorlu set ortamından, televizyonun yalan ve tiyatronun gerçek dünyasından, İstanbul’da genç bir oyuncunun tutunma meşakkatinden, bir oyuncuda mutlaka olması gereken gözlem yeteneğinden bahseden oyuncu başta Shakspeare (Şekspir) olmak üzere üstatların ve klasiklerin önemine vurgu yaparak tiyatroya ilgisi, isteği ve yeteneği olan gençlerin asla pes etmemesi gerektiğini ve sabırla ve azimle çalışmaları gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşiye Keşan Eğitim ve Dayanışma Federasyonu (KEDAF) Başkanı Hasret Dinç, Yenimesçit Akademi sözcüsü Dündar Kılıç Gülgün ve ZERLASNİS’in “BOSNA – Sen Benim Annemsin” oyununun genç oyuncu kadrosu katıldı.